90 år i tjeneste for Namdalen

Avisa du holder i hånda er den siste utgaven i 2006. Året er snart over og vi går 2007 i møte med ærbødighet og forventning. For NA blir det et spesielt år i og med at avisa feirer sitt 90. år som publikasjon for Namdalen. I 1917 startet det hele med utgivelse to ganger i uka og noen hundre abonnenter. Vi kom ut til folket under navnet Namdalens Socialdemokrat. Etter en tid skiftet avisa navn til Namdal Arbeiderblad. På 90-tallet skiftet vi igjen navn - til dagens Namdalsavisa (NA).

Publisert 29.12.2006 kl 22:19 Oppdatert 29.12.2006 kl 22:19

Tips en venn på e-post:3. januar kom den første utgaven for 90 år siden. Gjennom disse åra har oppgaven alltid vært å tjene Namdalen og innbyggerne. Slik er det også i dag. I jubileumsåret 2007 vil NA videreføre lange og sterke tradisjoner - der likhet, demokrati og rettferd er grunnlaget for avisutgivelsen.

Ved inngangen i jubileumsåret har NA 33000 daglige lesere over 12 år. Det betyr at så godt som alle namdalinger har et forhold til sin lokalavis. Slikt forplikter, og det innebærer at vi må og skal tilby innhold fra både Midtre, Indre og Ytre Namdal. I praksis betyr det at våre medarbeidere skal være namdalingenes øyne og ører.

Vi vil derfor fortsette å overvåke kommunene, det øvrige offentlige apparatet, næringslivet og alt som påvirker hverdagen til innbyggerne i Namdalen. I jubileumsåret vil vi foreta noen justeringer av produktet. Blant annet vil vi heve fokus og interessen for den frie og lokale debatt. Namdalens viktigste talerstol vil fortsatt stå til din frie benyttelse, kombinert med nye og reflekterte spaltister. For å motvirke en gryende likegyldighet til omgivelsene, ønsker vi blant annet å ta disse grepene.

I helhet vil vi bruke 90-års jubileet til å tydeliggjøre NAs rolle som lokal samfunnsaktør og talerør for namdalinger. Vårt håp er at du som leser tar del i jubileumsaktivitetene og bidrar til at det 90 år gamle avisproduktet utvikler seg til å bli en enda bedre avis for Namdalen og alle som bor her.

På forsiden nå


...

Samme dag som Tom Andre startet i ny jobb, brant arbeidsplassen opp

Den unge familien på Ytre Vikna mister ikke motet selv om den viktigste arbeidsplassen i området brant ned.

...

Her er det bare en skrott igjen...

En fattig epleskrott. Det var alt som var igjen av eplehøsten i Dagrun og Torleiv Grong sin hage i Kleppadalen etter at tyvene hadde vært på ferde.

...

Syklet inn i bil

Ambulanse rykket ut etter sykkelulykke i Namsos søndag kveld. Syklist til legesjekk.

...

Målt til 127 km/t, fratatt kortet

UPs laserkontroll resulterte i to førerkortbeslag.