Selger fyret for 650000

Har du lyst på et fyr på den ytterste, nakne ø? Nå har du sjansen!

Publisert 26.10.2007 kl 21:46 Oppdatert 26.10.2007 kl 21:46

Tips en venn på e-post:


...
FYR TIL SALGS: Flatanger kommune skal selge Ellingsråsa fyr, og har satt 650 000 kroner som minimumspris for øvrig samme sum som de betalte Kystverket i 2005. FOTO: FLATANGER KOMMUNE Foto: Flatanger kommune

FLATANGER: I 2005 kjøpte Flatanger kommune Ellingsråsa fyr av Kystverket, etter at kommunestyret vedtok å benytte seg av forkjøpsretten for å sikre at fyret ble i allmennhetens eie. Kommunen belyste også muligheten til å leie ut fyret til næringsformål - men har etter hvert kommet fram til at et salg hadde vært det beste.

Men ser du for deg å kjøpe stedet for å bruke det som fritidsbolig, må du nok tro om igjen.

Næringsformål

Flatanger kjøpte for to år siden to av Kystverkets gamle fyr utenfor sin egen kyst. Men motivasjonen for kjøpene var helt ulike.

- Villa fyr er et kulturminne, mens kommunestyret ser et stort potensial for næringsmessig utnyttelse av Ellingsråsa. Hensikten med å kjøpe sistnevnte fyr var å sikre området til utvikling av lokalt næringsliv - samt å ivareta allmennhetens interesser, opplyser flatangerrådmann Gurid Halsvik.

Dermed har politikerne lagt en del føringer for et eventuelt salg. Det innebærer blant annet at interesserte må legge fram konkrete planer for utvikling av området til nettopp næringsformål.

Både Kystverket og kommunen stiller dessuten krav om forkjøpsrett på visse vilkår, i tillegg til godkjenning av et eventuelt videresalg. Kommunen forbeholder seg også retten til å anta eller avslå ethvert bud som måtte komme inn.

- Er det mulig å kjøpe hele området, for så å legge ut hyttetomter?

- Nei. Der kommer både kommunens arealplan og Fylkesmannens føringer inn, sier Halsvik.

- Har noen allerede meldt sin interesse?

- Vi har lokale kjøpere som er interessert. Vi har likevel valgt å legge ut eiendommen for salg for å lodde interessen ellers i markedet, sier Halsvik.

Ekstrem plassering

Ellingsråsa fyr ligger svært spesielt til, og dette er stedets store fortrinn. Plasseringa ytterst i Flatangers skjærgård, nærmest på en odde på Bjørøya, er faktisk så ekstrem at uerfarne båtfolk kan få vanskeligheter med å komme til og fra - selv om en egen havn og molo hører til. Det aktuelle området er på totalt 20 mål.

Bygningen på stedet har i sin tid huset fyrlykt i øvre etasje, men denne er for lengst byttet ut med en mer moderne navigasjonsinstallasjon på eiendommen. Fyrboligen er for øvrig rimelig stor - med mulighet for mange sengeplasser.

Fyrboligen bærer preg av å ha stått tom i lengre tid, og en rimelig omfattende oppussingsjobb står nok foran den heldige som til slutt kan smykke seg med tittelen «fyreier».

Har du en god plan, kan du sende en foreløpig søknad om overtakelse til Flatanger kommune innen 20. november.

På forsiden nå


...

I kveld kan de vinne «The Hit»

D.D.E. har holdt seg unna konkurranse-tv i alle år, men slo til da NRK ville ha dem med i «The Hit». I kveld kan de stikke av med seieren.

Se elevene danse for felleskap og samhold

Hundrevis av barn på Skage og i Namsos danset fredag for fellesskap og samhold.

...

Vil bygge 100 leiligheter

Sten Øien i Credo Eiendom står klar til å investere 250 millioner i bolig-prosjektet Rock Garden, dersom interessen skulle være stor nok til å bygge alle tre fasene av prosjektet.

Lyser etter oppdrettsfisk

Norsk institutt for naturforskning (Nina) overvåker lakseelver hver høst for å følge med om oppdrettslaks gjør seg klar for å gyte.