Samfunnsbauta hyllet og takket

Publisert 23.05.2008 kl 21:20 Oppdatert 23.05.2008 kl 21:20

Tips en venn på e-post:


...
TAKK: Biskop Finn Wagle (til venstre) og Leka-ordfører Arve Haug var blant dem som takket Gjørv for årene som fylkesmann. FOTO: SVEIN H. KARLSEN Foto: Svein H Karlsen

Fylkesmann gjennom 15 år, Inger Lise Gjørv, tok et verdig farvel med staten, fylket og folket. Fredag ble hennes avgang markert, blant annet med blomster fra Kongen.

STEINKJER: I tre og en halv time måtte samfunnsbyggeren Inger Lise Gjørv sitte rolig ved det festdekkete bordet og ta imot varme ord, takk og hyllest.

Det offisielle Norge, kongehuset, fylkene, fylkesmenn, biskop, kommunene og andre samarbeidspartnere framførte takkens ord til en markant, synlig og tydelig politiker.

Inger Lise Gjørv fyller 70 år over helga, og slutter offisielt ved fylkesmannsembetet 1. juni.

Inntil det blir avklart hvordan forvaltningsstrukturen blir i framtida vil ikke stillinga bli lyst ledig. Oddbjørn Nordset er av regjeringa utnevnt som fungerende fylkesmann.

Kantina i Statens Hus på Steinkjer var fullsatt av festkledde kvinner og menn som ønsket å ta del i markeringa.

Les mer i lørdagens papirutgave.

SVEIN H. KARLSEN 74 21 21 40

svein.karlsen@namdalsavisa.no

På forsiden nå


...

Ørn-treneren frykter ikke reprise

Sist Trondheims-Ørn spilte cupfinale, endte det i stortap. Thomas Dahle frykter ikke en gjentakelse av den fadesen i lørdagens kamp om kongepokalen.

...

Knallår på flere fronter

Med opprykk til 3. divisjon for herrelaget og et samlet overskudd på 446.000 kroner, kan Namsos IL fotball se tilbake på et meget godt fotballår.

...

Bach imponerte

Ole-Marius Bach fra Kolvereid gikk inn til 22. plass i Bruksvallslopet lørdag.

...

Topper Sp-lista

Tomas Iver Hallem fra Verdal er Senterpartiets førstekandidat på fylkestingslista for 2015.