Samfunnsbauta hyllet og takket

Publisert 23.05.2008 kl 21:20 Oppdatert 23.05.2008 kl 21:20

Tips en venn på e-post:


...
TAKK: Biskop Finn Wagle (til venstre) og Leka-ordfører Arve Haug var blant dem som takket Gjørv for årene som fylkesmann. FOTO: SVEIN H. KARLSEN Foto: Svein H Karlsen

Fylkesmann gjennom 15 år, Inger Lise Gjørv, tok et verdig farvel med staten, fylket og folket. Fredag ble hennes avgang markert, blant annet med blomster fra Kongen.

STEINKJER: I tre og en halv time måtte samfunnsbyggeren Inger Lise Gjørv sitte rolig ved det festdekkete bordet og ta imot varme ord, takk og hyllest.

Det offisielle Norge, kongehuset, fylkene, fylkesmenn, biskop, kommunene og andre samarbeidspartnere framførte takkens ord til en markant, synlig og tydelig politiker.

Inger Lise Gjørv fyller 70 år over helga, og slutter offisielt ved fylkesmannsembetet 1. juni.

Inntil det blir avklart hvordan forvaltningsstrukturen blir i framtida vil ikke stillinga bli lyst ledig. Oddbjørn Nordset er av regjeringa utnevnt som fungerende fylkesmann.

Kantina i Statens Hus på Steinkjer var fullsatt av festkledde kvinner og menn som ønsket å ta del i markeringa.

Les mer i lørdagens papirutgave.

SVEIN H. KARLSEN 74 21 21 40

svein.karlsen@namdalsavisa.no

På forsiden nå


...

Drømmen gikk ikke tapt

Natten mellom 28. og 29. januar i år ble mange hus i Småværet i Flatanger flammenes rov da en lyngbrann raste i området. I påska er flere i gang med arbeid for å bygge opp igjen idyllen.

...

Raana sank under tauing

Arbeidsbåten «Raana», som i natt gikk på grunn på skjæret Brakan vest for Hestskjæret fyr utenfor Averøy, har sunket under sleping inn til Kristiansund.

...

Hva i all verden gjør Per her?

Jo, Per Kristian Andreassen brukte morgentimene på Skjærtorsdag til å gjødsle utslagsstedene på Sævik Golfbane. Golferne har ikke tid til skigåing og pølsespising for 1. mai skal flaggene heises på greenene på gollbanen. Da må det jobbes!

...

Prorussiske grupper skal avvæpnes

Russland, Ukraina, USA og EU er enige om at prorussiske grupper i Ukraina må forlate okkuperte bygninger.