...
TILBAKE TIL TRONDHEIM: Etter 20 år i Ytre Namdal og en periode på Lillehammer, tar Torunn Herje over jobben som direktør for Trøndelag Folkemuseum. Foto: Svein Erik Tviberg

Herje overtar Folkemuseet

Det var ikke bare Petter Myhr som ble ny direktør for et museum i Sør-Trøndelag i går. Allerede til neste uke starter Torunn Herje i jobben som direktør i Trøndelag Folkemuseum, Sverresborg.

Publisert 25.11.2010 kl 21:16 Oppdatert 25.11.2010 kl 21:21

Tips en venn på e-post:TRONDHEIM: Torunn Herje flyttet til Rørvik i 1989, og der bodde og jobbet hun i nesten 20 år - ikke minst med realsisreing av Norveg.

Nå er hun tilbake i hjembyen Trondheim, og gleder seg til å starte i ny jobb.

- Det er helt fantastisk. Jeg er veldig glad for både tilliten jeg har fått - og ikke minst jobben, sier Herje.

Gammel «namdaling»

I Rørvik jobbet Herje som museumsleder for Kystmuseet, og var sentral i realiseringa av Norveg. Etter sammenslåinga av museene i Namdalen, var hun også direktør i Museet Midt.

- Etter nesten 20 år i Namdalen, flyttet jeg i 2008 til Lillehammer, der jeg var leder for dikterhjemmene på Maihaugen. Der hadde jeg ansvaret for to nobelprishjem, Sigrid Undset og Bjørnstjerne Bjørnson, forteller Herje.

Allerede 1. desember starter Herje i stillinga som direktør i Trøndelag Folkemuseum, Sverresborg. Hun etterfølger Petter Søholt - som hun også gjorde da hun kom til Rørvik.

Les hele saken i fredagens papirutgave.

På forsiden nå


...

Knallår på flere fronter

Med opprykk til 3. divisjon for herrelaget og et samlet overskudd på 446.000 kroner, kan Namsos IL fotball se tilbake på et meget godt fotballår.

...

Bjørgen til topps

Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng prydet pallen under lørdagens renn på Beitostølen. Anne Lise Grubbmo fra Lierne ble nummer 45.

...

Stortrives i det våte element

Babysvømming er en populær og morsom aktivitet i varmtvannsbassenget på Rørvik. Nå ønsker nybakte mødre at tilbudet skal bli et fast opplegg til neste år.

...

Lua av for Ingegjerd!

Ingegjerd Sandberg har i flere år gledet både kreftsyke og andre med sine heimehekla luer. Molly Grongstad er en av dem.