...
TILBAKE TIL TRONDHEIM: Etter 20 år i Ytre Namdal og en periode på Lillehammer, tar Torunn Herje over jobben som direktør for Trøndelag Folkemuseum. Foto: Svein Erik Tviberg

Herje overtar Folkemuseet

Det var ikke bare Petter Myhr som ble ny direktør for et museum i Sør-Trøndelag i går. Allerede til neste uke starter Torunn Herje i jobben som direktør i Trøndelag Folkemuseum, Sverresborg.

Publisert 25.11.2010 kl 21:16 Oppdatert 25.11.2010 kl 21:21

Tips en venn på e-post:TRONDHEIM: Torunn Herje flyttet til Rørvik i 1989, og der bodde og jobbet hun i nesten 20 år - ikke minst med realsisreing av Norveg.

Nå er hun tilbake i hjembyen Trondheim, og gleder seg til å starte i ny jobb.

- Det er helt fantastisk. Jeg er veldig glad for både tilliten jeg har fått - og ikke minst jobben, sier Herje.

Gammel «namdaling»

I Rørvik jobbet Herje som museumsleder for Kystmuseet, og var sentral i realiseringa av Norveg. Etter sammenslåinga av museene i Namdalen, var hun også direktør i Museet Midt.

- Etter nesten 20 år i Namdalen, flyttet jeg i 2008 til Lillehammer, der jeg var leder for dikterhjemmene på Maihaugen. Der hadde jeg ansvaret for to nobelprishjem, Sigrid Undset og Bjørnstjerne Bjørnson, forteller Herje.

Allerede 1. desember starter Herje i stillinga som direktør i Trøndelag Folkemuseum, Sverresborg. Hun etterfølger Petter Søholt - som hun også gjorde da hun kom til Rørvik.

Les hele saken i fredagens papirutgave.

På forsiden nå


...

Syklist og bilist smalt sammen

En syklist fikk et ublidt møte med asfalten etter å ha blitt truffet av en bil i Namsos sentrum fredag morgen.

...

– Kirkeprosjektet helt ute av styring

En måned før anbudsåpning aner ikke medlemmene i Vikna kommunestyre om den vedtatte ramma på 36 millioner kroner til ny Rørvik kirke er med eller uten moms.

...

Vedtok bygging for 130 millioner kroner

Kommunestyret i Grong vedtok torsdag kveld ombygging og opprusting av skole, samfunnshus og kulturlokaler til en prislapp på nærmere 130 millioner kroner.

...

Foreslår 6,3 mill. til Rock City

Dersom Venstre får gjennomslag i forhandlingene med regjeringa om statsbudsjettet, kan Rock City se lysere på framtida.