...
REKKE: Elleve kajakker var i bruk da leder Roy Angelo (nummer to fra høyre) og medlemmene i idrettslaget ble kurset i helga. Foto: Sturla Nordbøe

Fyller fjorden med kajakker

Vakre Opløfjorden vil snart få betydelig trafikk av kajakkpadlere. Det er i alle fall intensjonen til Salsbruket Idrettslag.

Sturla Nordbøe
Sturla Nordbøe Profil E-post
Publisert 03.09.2012 kl 00:00 Oppdatert 02.09.2012 kl 14:39

Tips en venn på e-post:SALSBRUKET: Hele ni voksne gjennomførte i helga et grunnleggende kurs i kajakkpadling, mye av fokuset var på redning og sikkerhet.

Når disse ni har fått sine kursbevis, skal de bringe sin lærdom videre til både barn og voksne i idrettslaget. Kyndige kursholdere var Bodil og Asle Bergersen fra Namsos.

– Målet er å lage en ny aktivitet i idrettslaget. Vi satser mye på kajakkpadlinga, og med et tilskudd på 98.000 kroner fra Gjensidige-fondet har vi klart å kjøpe inn tolv kajakker og å arrangere kurs, forteller leder Roy Angelo i Salsbruket Idrettslag. Det er handlet inn seks kajakker for barn og seks til voksne.

En god del av kursdeltakerne var fra Høylandet, det er mange hållinger som etter hvert har hytter og feriehus i det gamle industristedet innerst i Opløfjorden.

Ingen av de ni deltakerne på helgas kurs hadde noen kunnskap om kajakkpadling fra før, men det ble hentet inn mye lærdom i løpet av de seksten timene i bukta ved småbåthavna på Lagneset fra fredag til søndag.

På forsiden nå


Snøhytta gjenoppstår på Geitfjellet

Helikopteret dukker opp over fjellkanten, en sort prikk mot den knallblå himmelen. Det losser av, og tar en runde til. Slik gjenoppstår Røde Kors-hytta på Geitfjellet. Se video!

Minne- og støttekonsert

Minne- og støttekonsert i Namsos for prosjektet Lene Maria for rent vann.

Se bildene
...

Og det vakreste av alt er minnene om deg.

Blogger Stine Friis deler sine tanker, tre år etter terroren mot Utøya.

Les mer i NAs bloggportal

...

Vifter og luftkjøleanlegg er som blåst bort

Er du blant dem som kunne tenke deg en liten bris i stua når termometeret kryper over 30 grader. Ei vifte er kanskje svaret, men de er utsolgt. I Namdalen og resten av landet.