...
REKKE: Elleve kajakker var i bruk da leder Roy Angelo (nummer to fra høyre) og medlemmene i idrettslaget ble kurset i helga. Foto: Sturla Nordbøe

Fyller fjorden med kajakker

Vakre Opløfjorden vil snart få betydelig trafikk av kajakkpadlere. Det er i alle fall intensjonen til Salsbruket Idrettslag.

Sturla Nordbøe
Sturla Nordbøe Profil E-post
Publisert 03.09.2012 kl 00:00 Oppdatert 02.09.2012 kl 14:39

Tips en venn på e-post:SALSBRUKET: Hele ni voksne gjennomførte i helga et grunnleggende kurs i kajakkpadling, mye av fokuset var på redning og sikkerhet.

Når disse ni har fått sine kursbevis, skal de bringe sin lærdom videre til både barn og voksne i idrettslaget. Kyndige kursholdere var Bodil og Asle Bergersen fra Namsos.

– Målet er å lage en ny aktivitet i idrettslaget. Vi satser mye på kajakkpadlinga, og med et tilskudd på 98.000 kroner fra Gjensidige-fondet har vi klart å kjøpe inn tolv kajakker og å arrangere kurs, forteller leder Roy Angelo i Salsbruket Idrettslag. Det er handlet inn seks kajakker for barn og seks til voksne.

En god del av kursdeltakerne var fra Høylandet, det er mange hållinger som etter hvert har hytter og feriehus i det gamle industristedet innerst i Opløfjorden.

Ingen av de ni deltakerne på helgas kurs hadde noen kunnskap om kajakkpadling fra før, men det ble hentet inn mye lærdom i løpet av de seksten timene i bukta ved småbåthavna på Lagneset fra fredag til søndag.

På forsiden nå


Se elevene danse for felleskap og samhold

Hundrevis av barn på Skage og i Namsos danset fredag for fellesskap og samhold.

...

Vil bygge 100 leiligheter

Sten Øien i Credo Eiendom står klar til å investere 250 millioner i bolig-prosjektet Rock Garden, dersom interessen skulle være stor nok til å bygge alle tre fasene av prosjektet.

Lyser etter oppdrettsfisk

Norsk institutt for naturforskning (Nina) overvåker lakseelver hver høst for å følge med om oppdrettslaks gjør seg klar for å gyte.

...

Partene enige om en løsning

Det blir ingen arbeidsrettssak mellom Rock City Namsos AS og daglig leder Åsmund Prytz. Partene har kommet til enighet om en løsning.