...
REKKE: Elleve kajakker var i bruk da leder Roy Angelo (nummer to fra høyre) og medlemmene i idrettslaget ble kurset i helga. Foto: Sturla Nordbøe

Fyller fjorden med kajakker

Vakre Opløfjorden vil snart få betydelig trafikk av kajakkpadlere. Det er i alle fall intensjonen til Salsbruket Idrettslag.

Sturla Nordbøe
Sturla Nordbøe Profil E-post
Publisert 03.09.2012 kl 00:00 Oppdatert 02.09.2012 kl 14:39

Tips en venn på e-post:SALSBRUKET: Hele ni voksne gjennomførte i helga et grunnleggende kurs i kajakkpadling, mye av fokuset var på redning og sikkerhet.

Når disse ni har fått sine kursbevis, skal de bringe sin lærdom videre til både barn og voksne i idrettslaget. Kyndige kursholdere var Bodil og Asle Bergersen fra Namsos.

– Målet er å lage en ny aktivitet i idrettslaget. Vi satser mye på kajakkpadlinga, og med et tilskudd på 98.000 kroner fra Gjensidige-fondet har vi klart å kjøpe inn tolv kajakker og å arrangere kurs, forteller leder Roy Angelo i Salsbruket Idrettslag. Det er handlet inn seks kajakker for barn og seks til voksne.

En god del av kursdeltakerne var fra Høylandet, det er mange hållinger som etter hvert har hytter og feriehus i det gamle industristedet innerst i Opløfjorden.

Ingen av de ni deltakerne på helgas kurs hadde noen kunnskap om kajakkpadling fra før, men det ble hentet inn mye lærdom i løpet av de seksten timene i bukta ved småbåthavna på Lagneset fra fredag til søndag.

På forsiden nå


...

Superoptimisten vant

Siri Marie Stai Moe var ikke beskjeden da hun tippet antall sommer-dager. Sånt ble det spekeskinke av.

...

Det største i livet

Blogger Bondefrk ønsker Lotta velkommen

Les mer i NAs bloggportal

...

Brygger opp til fest

Mat og drikke fra by og land, hand i hand... Trøndersk mat- og bryggerifestival er i gang, og et solid antall namdalinger satser på å gjøre flest mulig salige.

...

Alltid først når alarmen går

Klokka 12 en tirsdag midt i ferietida går alarmen. Bussulykke på E6. Noen få minutter senere er åtte deltidsansatte brannkonstabler på veg for å berge liv.