...
REKKE: Elleve kajakker var i bruk da leder Roy Angelo (nummer to fra høyre) og medlemmene i idrettslaget ble kurset i helga. Foto: Sturla Nordbøe

Fyller fjorden med kajakker

Vakre Opløfjorden vil snart få betydelig trafikk av kajakkpadlere. Det er i alle fall intensjonen til Salsbruket Idrettslag.

Sturla Nordbøe
Sturla Nordbøe Profil E-post
Publisert 03.09.2012 kl 00:00 Oppdatert 02.09.2012 kl 14:39

Tips en venn på e-post:SALSBRUKET: Hele ni voksne gjennomførte i helga et grunnleggende kurs i kajakkpadling, mye av fokuset var på redning og sikkerhet.

Når disse ni har fått sine kursbevis, skal de bringe sin lærdom videre til både barn og voksne i idrettslaget. Kyndige kursholdere var Bodil og Asle Bergersen fra Namsos.

– Målet er å lage en ny aktivitet i idrettslaget. Vi satser mye på kajakkpadlinga, og med et tilskudd på 98.000 kroner fra Gjensidige-fondet har vi klart å kjøpe inn tolv kajakker og å arrangere kurs, forteller leder Roy Angelo i Salsbruket Idrettslag. Det er handlet inn seks kajakker for barn og seks til voksne.

En god del av kursdeltakerne var fra Høylandet, det er mange hållinger som etter hvert har hytter og feriehus i det gamle industristedet innerst i Opløfjorden.

Ingen av de ni deltakerne på helgas kurs hadde noen kunnskap om kajakkpadling fra før, men det ble hentet inn mye lærdom i løpet av de seksten timene i bukta ved småbåthavna på Lagneset fra fredag til søndag.

På forsiden nå


Må bli riksveg igjen

...

Det var fryktelig galt å nedklassifisere den nest viktigste vegen mellom Steinkjer og Bodø til fylkesveg. Alle Fv 17-kommunene bøs snarest forenes i et krav om riksvegstatus igjen.

...

Uenig i Mattilsynets pålegg

Salmonor arbeider med å forberede flytting av den PD-smittete laksen ved Bondøya, men selskapet bestrider nytten av Mattilsynets pålegg.

...

Refset Språkrådet i navnesak

Varaordfører Ragnar Prestvik (Ap) benyttet anledninga til å refse Språkrådet/Stedsnavntjenesten for Midt-Norge da Overhalla kommunestyre avviste navneklage.

...

Stine forsker på lus

Stine Wiborg Dahle fra Flatanger mener kvaliteten på vann og for er de to viktigste faktorene for å lykkes med oppdrett av rensefisk.