...
REKKE: Elleve kajakker var i bruk da leder Roy Angelo (nummer to fra høyre) og medlemmene i idrettslaget ble kurset i helga. Foto: Sturla Nordbøe

Fyller fjorden med kajakker

Vakre Opløfjorden vil snart få betydelig trafikk av kajakkpadlere. Det er i alle fall intensjonen til Salsbruket Idrettslag.

Sturla Nordbøe
Sturla Nordbøe Profil E-post
Publisert 03.09.2012 kl 00:00 Oppdatert 02.09.2012 kl 14:39

Tips en venn på e-post:SALSBRUKET: Hele ni voksne gjennomførte i helga et grunnleggende kurs i kajakkpadling, mye av fokuset var på redning og sikkerhet.

Når disse ni har fått sine kursbevis, skal de bringe sin lærdom videre til både barn og voksne i idrettslaget. Kyndige kursholdere var Bodil og Asle Bergersen fra Namsos.

– Målet er å lage en ny aktivitet i idrettslaget. Vi satser mye på kajakkpadlinga, og med et tilskudd på 98.000 kroner fra Gjensidige-fondet har vi klart å kjøpe inn tolv kajakker og å arrangere kurs, forteller leder Roy Angelo i Salsbruket Idrettslag. Det er handlet inn seks kajakker for barn og seks til voksne.

En god del av kursdeltakerne var fra Høylandet, det er mange hållinger som etter hvert har hytter og feriehus i det gamle industristedet innerst i Opløfjorden.

Ingen av de ni deltakerne på helgas kurs hadde noen kunnskap om kajakkpadling fra før, men det ble hentet inn mye lærdom i løpet av de seksten timene i bukta ved småbåthavna på Lagneset fra fredag til søndag.

På forsiden nå


...

Angrer ikke på at de flyttet til LekaFlyttet heim til en drømmesesong

Eventyrlig godvær og økende turistmengde har gitt de nye driverne av Vertshuset Herlaug en drømmesesong.

...

Ved- varende nedgang

Brenner under føttene hos vedselgerne

Markedet for ved er knusktørt. På få år har MN Vekst gått ned fra 2,4 millioner kroner til snaue 1,2 millioner i omsetning på vedsalg.

...

Da Peder fikk av meg trusa, så han hodet til babyen.

Det er ikke ofte at ferga på Ølhammeren har en passasjer mer når de kommer i land enn da de la fra kai på Jøa. Men sånn var det faktisk mandag morgen. Louise ble født på den fem minutter lange fergeturen.

...

Hytte i brann på Ytre Vikna

Tips oss: Tlf: 74 21 21 00 SMS: NATIPS til 2005 Video: KLIKK HER Tekst og bilder: redaksjon@namdalsavisa.no

Ei hytte står i brann i Langstrandbukta på Ytre Vikna.