Bedrift med OPPDRIFT

TIL RØKKE:  - Dette oppdriftselementet til en ROV lager vi for Sperre AS som har fått bestillinga fra sin kunde Kjell Inge Røkke, sier daglig leder Asgeir Fjell (til høyre) i Exact Production. Til venstre Roy Løyning som ble ansatt tidligere i år. *** Local Caption *** TIL RØKKE:  - Dette oppdriftselementet til en ROV lager vi for Sperre AS som har fått bestillinga fra sin kunde Kjell Inge Røkke, sier daglig leder Asgeir Fjell (til høyre) i Exact Production. Til venstre Roy Løyning som ble ansatt tidligere i år.
            (Foto: Hans Kristian Hansen)

TIL RØKKE: - Dette oppdriftselementet til en ROV lager vi for Sperre AS som har fått bestillinga fra sin kunde Kjell Inge Røkke, sier daglig leder Asgeir Fjell (til høyre) i Exact Production. Til venstre Roy Løyning som ble ansatt tidligere i år. *** Local Caption *** TIL RØKKE: - Dette oppdriftselementet til en ROV lager vi for Sperre AS som har fått bestillinga fra sin kunde Kjell Inge Røkke, sier daglig leder Asgeir Fjell (til høyre) i Exact Production. Til venstre Roy Løyning som ble ansatt tidligere i år.Foto: Hans Kristian Hansen

TRAPPESPESIALIST: Roy Løyning er trappespesialisten i bedriften. Her med nederste delen av ei trapp som lages på oppdrag fra en privat huseier. *** Local Caption *** TRAPPESPESIALIST: Roy Løyning er trappespesialisten i bedriften. Her med nederste delen av ei trapp som lages på oppdrag fra en privat huseier.Foto: Hans Kristian Hansen

ARTIG OPPDRAG: Det var oppdraget med å lage interiøret på Viva Napoli som fikk Asgeir Fjell til å satse på heltidsdrift i sin nystartede bedrift. Viva Napoli-eier Zeki Karadag (til venstre) er meget fornøyd med utførelsen av disken og andre detaljer. *** Local Caption *** ARTIG OPPDRAG: Det var oppdraget med å lage interiøret på Viva Napoli som fikk Asgeir Fjell til å satse på heltidsdrift i sin nystartede bedrift. Viva Napoli-eier Zeki Karadag (til venstre) er meget fornøyd med utførelsen av disken og andre detaljer.Foto: Hans Kristian Hansen

INTERIØR: - Litt traust, er karakteristikken fra Asgeir Fjell på hylla og underskapet som er hans svennestykke - men vi lager også mer moderne ting. CD-reolen til høyre er laget av Roy Løyning. *** Local Caption *** INTERIØR: - Litt traust, er karakteristikken fra Asgeir Fjell på hylla og underskapet som er hans svennestykke - men vi lager også mer moderne ting. CD-reolen til høyre er laget av Roy Løyning.Foto: Hans Kristian Hansen

Individuelle løsninger er et nøkkelord for Namsos-bedriften Exact Production AS. Det handler om trapper og annet interiør - og oppdriftselementer for undervannsfartøyer.

NAMSOS: - Bedriften ble startet i mai 2006 på hobbybasis og med produksjon i garasjen heime. Bakgrunnen var en konkret forespørsel om jeg kunne påta meg et oppdrag med å lage et oppdriftselement til undervannsverktøy for Oceaneering AS i Stavanger, sier eier og daglig leder Asgeir Fjell (39).

I oktober i fjor bestemte han seg for å begynne på heltid og fikk leid lokaler i det tidligere «Favør-bygget» på Prærien. I disse dager er imidlertid Exact Production på flyttefot.

Til Sjøåsen

- Det var de best egnede lokalene jeg fant i Namsos. Behovet for større og mer hensiktsmessige lokaler har imidlertid økt, og dem har vi funnet på Sjøåsen, nærmere bestemt i tidligere Pelsberederiets bygg.

- Namsosinger vil kanskje ikke til Sjøåsen, men jeg synes det er kjekt å få til noe der. Lokalene der passer utmerket til vår formål, sier Fjell.

Han er opprinnelig fra Fjell i Flatanger og er utdannet både som snekker og tømrer. Dessuten har han gjennomført teknisk fagskole med møbel og innredning som fagområde. Det siste er ifølge Fjell ei produksjonsteknisk linje med varierte muligheter.

- Jeg holdt på med spesialinnredninger både i Stavanger og Levanger før jeg kom til Namsos, forteller han.

Det var jobb som byggeleder i Systemhus som fikk Fjell tilbake til Namdalen og Namsos.

- Jeg har også arbeidet to år for Letnes-Nord og to år for Arcon med varierte arbeidsoppgaver begge steder.

Foreløpig har Exact Production en ansatt ved siden av Fjell selv. Det er omtrent jevngamle Roy Løyning fra Egerøya ved Egersund. Han ble ansatt i mai.

- Roy har bakgrunn fra trappeproduksjon og har arbeidet 15 år på trappefabrikk i Egersund. Vi to utfyller hverandre fint, konstaterer Asgeir Fjell.

- Akkurat nå holder jeg på med et oppdrag for en privat huseier, forteller Løyning som legger til at han har vært med på å lage et sted mellom 8000 og 10000 trapper til nå.

Foreløpig er det ikke snakk om flere ansatte. Det avgjør oppdragsmengden, men Fjell har god tro på at bedriften har i framtid. Det har han blant annet fordi man ikke satser bare på et produkt, men har flere å tilby.

- Såframt vi mener vi kan få til gode produkter, tar vi jobben. Ett eksempel er en forespørsel fra Namdalsprosjektet om å lage fire buss-skur. Det sa vi ja til.

Viva Napoli

- Og så har vi laget interiøret på spisestedet Viva Napoli. Det var vel det oppdraget som utløste at jeg begynte på heltid, sier Fjell.

Han legger til at det var en artig jobb.

- Det er Jarle Hansen som har vært arkitekt, og arbeidet er utført helt etter hans tegninger. Det er blitt en gjennomført restaurant fra A til Å interiørmessig, fastslår Fjell.

Han kan fortelle at det er bra etterspørsel etter for eksempel trapper.

- Vi tar oppdrag både for private, offentlige institusjoner og næringsvirksomheter. Vi lager det vi blir spurt om. Hvis kundene er ute etter noe spesielt, kan vi tilby produkter man ikke får kjøpt i butikkene til møbelforhandlerne, sier Fjell.

Han legger til at firmaet også påtar seg oppdrag med tanke på mer komplette, spesialtilpassede interiørløsninger.

Oppdrift

Exact Production har også kommet i gang med produksjon av oppdriftselementer som også blir et hovedprodukt. Akkurat nå er man i gang med et element til Kjell Inge Røkke for Sperre AS i Telemark.

- Vi har et salgsledd i Stavanger, og vi har også sikret oss ei spesiell overflatebehandling. Her har vi avtale med firmaet Norsk PU Coating AS i Orkanger. De legger ei gummiering rundt som er meget slitesterk. Selv støper vi gjennomføringer og lignende i polyuetan før overflatebehandlinga skjer, opplyser Fjell.

- Jeg synes det er spennende å være med på å utvikle og lage produkter slik som oppdriftselementene. Jeg vet heller ikke om andre tilsvarende produkt med slik støping og overflatebehandling vi leverer.

- Vi håper derfor å kunne introdusere vår overflatebehandling for flere typer virksomhet. Den har varierte bruksmuligheter ettersom den har god slitestyrke og holdbarhet, sier Asgeir Fjell.

Les mer om:
Mer å lese på Namdalsavisa: