«Noe for tjukke, rike jegere fra Oslo»

STEINRIK JAKT: Investor Øystein Stray Spetalen har en plan for skogeiendommene i Namdalen. - Poenget er å få tak i noen rike folk som kan bruke masse penger der oppe, sier han til Adressa - og legger til at kraftproduksjon og eksklusiv elgjakt blir satsningsområder.
            (Foto: Knut Høihjelle)

STEINRIK JAKT: Investor Øystein Stray Spetalen har en plan for skogeiendommene i Namdalen. - Poenget er å få tak i noen rike folk som kan bruke masse penger der oppe, sier han til Adressa - og legger til at kraftproduksjon og eksklusiv elgjakt blir satsningsområder.Foto: Knut Høihjelle

PLAN: I fjor sommer sikret Øystein Stray Spetalen seg en del av skogeiendommene i Namdalen av makker Ola Mæle. Foto: Terje Pedersen

Finansfyrste Øystein Stray Spetalen mener å ha funnet resepten på å tjene penger på skogeiendommene i Namdalen. Stikkord er kraftproduksjon og «noen rike, tjukke jegere fra Oslo».

Hva mener du? Skriv inn din mening i kommentarfeltet nederst i saken!

OSLO: Kjendisinvestoren legger ikke skjul på det neppe er veldedighet som gjorde at han i fjor sommer kjøpte en del av Ola Mæles skogeiendommer i Namdalen.

Området Spetalen har kjøpt seg inn i, omfatter 713.000 dekar skog- og utmark i sju kommuner, og gir store muligheter for blant annet småkraftutbygging.

- Det vi først og fremst er ute etter, er å se på vannkraftpotensialet, og søke posisjoner der. Dernest må vi lage et bedre konsept der oppe rundt jakt og turisme, sier Spetalen til Adresseavisen

Rike tjukkaser

Det var Koppang-ekteparet Anders Kiær og Anne Ulvig som opprinnelig fikk tilslaget da Norske Skog solgte «halve» Nord-Trøndelag i 2001. Etter en årelang rettsfeide med finansmannen Ola Mæle, måtte ekteparet selge halvparten av eiendommen for 88 millioner kroner.

Få måneder etter den formelle overtakelsen i fjor sommer, snudde Mæle seg rundt og solgte halvparten av sin andel til kontormakkerne Øystein Stray Spetalen og Glen Rødland.

Overfor Adresseavisen legger Spetalen altså ikke skjul på at det først og fremst er kraftutbygging som frister i området, men han har også en «plan» for utmarksturisme.

- Poenget er å få tak i noen rike folk som kan bruke masse penger der oppe. Noen rike, tjukke jegere fra Oslo som kan ta med seg den styrtrike fetteren fra England og skyte noen elg, sier han til Adresseavisen

- Det finnes mange tjukkaser som kan skyte noen elg. Med en kvote på 136 elg og 2000 ryper, er du garantert utbytte.

«Fiske er for kjedelig»

Spetalen sier videre at han selv neppe kommer til å benytte seg sin egen bit av den namdalske naturen - verken som jeger eller fisker.

- Fiske er for kjedelig. Det hender jeg fisker makrell, det holder lenge, sier han.

Les mer om:
Mer å lese på Namdalsavisa: