– Jeg kan ikke gå rundt å være redd

SLÅR RING OM MARTINE: Martine Flakk får et klapp på skuldra fra lagkaptein Solfrid Dahle, mens lagvenninnene jubler for et sensasjonelt poeng mot Norges beste lag, Stabæk.
            (Foto: Stein Langørgen, Trondheims-Ørn)

SLÅR RING OM MARTINE: Martine Flakk får et klapp på skuldra fra lagkaptein Solfrid Dahle, mens lagvenninnene jubler for et sensasjonelt poeng mot Norges beste lag, Stabæk.Foto: Stein Langørgen, Trondheims-Ørn

Flere nyheter

Øyvind Foss og Irja Lipsonen Foss ble hedret med Nidarosen i Ranem kirke

Holdt prisen skjult for hverandre

«Li-tausin» viste styrke i helgas rankingturnering

– Nå har vi lagt lista

Mandag ble Trondheims-Ørn-spiller Martine Flakk (21) operert for en ondartet svulst i skjoldbruskkjertelen.

TRONDHEIM: I november i fjor gikk Flakk til legen med halsonde. Hun fikk beskjed om at det var en vanlig halsbetennelse. Men hun ble ikke bedre.

– Legen sa smertene og kulen på halsen ville gå bort om tre til fire uker. Det gjorde den ikke, sier Martine.

Hun tok kontakt med fastlegen som henviste henne videre til sykehus. Der ble det foretatt celleprøver i cysten som satt på skjoldbruskkjertelen.

– Det ble tatt celleprøver, noe som var en utrolig ubehagelig og vond opplevelse. Prøvene viste at det var en cyste på kjertelen, som må opereres bort, sier Ørn-spilleren.

Cysten har ført til at fotballspilleren får problemer med pusten dersom hun anstrenger seg over en lengre periode. I mange uker har hun gått og blitt hemmet på grunn av svulsten på halsen.

– Den har gjort at jeg ikke har fått den treninga jeg burde hatt. Jeg har vært mye syk, og det har selvfølgelig vært frustrerende, sier 21-åringen, som lørdag hadde en målgivende pasning da Trondheims-Ørn tok et sensasjonelt poeng da de spilte 2–2 mot Stabæk på heimebane.

Fikk beskjeden på samling

Celleprøvene ble tatt like etter at Flakk returnerte til Norge, etter å ha vært på sin første u23-landslagssamling.

Svaret fikk hun mens hun var på La Manga i Spania på en ny samling med klubblaget.

– Hvordan var det å få beskjeden?

– Jeg prøver å ikke tenke så mye på det. Det blir ikke bedre av å gå og være redd. Jeg har blitt fortalt av legene at det er gode prognoser, så da forholder jeg meg til det, sier Flakk, som ikke tenker å være borte fra fotballbanen lenge.

– De har sagt at jeg må forholde meg rolig i to uker for at såret etter operasjonen skal få gro ordentlig. Men etter det håper jeg å være tilbake – uten pusteproblemer, sier Flakk, som i morgentimene i dag ble operert på St. Olavs Hospital i Trondheim.

– De skal ta bort hele skjoldbruskkjertelen. Jeg gleder meg bare til inngrepet er over. Så kan jeg tenke på fotball igjen, sier Martine.

Har vært gjennom det samme

Når hun er tilbake på banen står trener i Trondheims-Ørn Thomas Dahle fra Flatanger og venter på henne. Og da vet han hva han snakker om.

For 14 år siden falt han om bevisstløs i Abrahallen i Malvik. Han fikk ikke pustet, og besvimte. Da han våknet opp lå han i en ambulanse på veg til St. Olavs for å hasteopereres.

– Det var en svulst på skjoldbruskkjertelen. Da jeg kom til sykehuset fikk jeg beskjed om at etter operasjonen kunne det hende jeg våknet opp uten deler av lymfesystemet i kroppen. Men jeg var heldig og slapp unna det, sier Dahle.

– Jeg vet hva Martine går gjennom – og skal gjennom, den kunnskapen kommer jeg selvfølgelig til å bruke når jeg skal følge henne opp på treningsfeltet, sier Dahle, som sier at lagvenninnene til namsosjenta har slått ring om henne.

– De er en herlig sammensveiset gjeng som stiller opp for hverandre når det trengs. Og de stiller utvilsomt opp for Martine nå, sier Dahle, som håper å ha 21-åringen tilbake på laget når Trondheims-Ørn møter Lillestrøm 12. mai på heimebane.

– Alle i Trondheims-Ørn håper selvfølgelig at operasjonen går bra, og at hun kommer seg fort tilbake, sier Dahle.

PS: Martine spilte 50 minutter i lørdagens kamp. Hun måtte gå ut på grunn av pusteproblemer. Men før det hadde hun bidratt med en målgivende pasning.

Les mer om:
Mer å lese på Namdalsavisa: