Her blir det ingen servering i 2015

Dropper restaurantdrift: Leif Martinsen sier at det ikke blir restaurantdrift på Statland dette året.

Dropper restaurantdrift: Leif Martinsen sier at det ikke blir restaurantdrift på Statland dette året.

Flere nyheter

I 1957 startet Bjørn Lie Namsos Vektløfterklubb. 60 år senere er han fortsatt pådriver i miljøet.

Snart 82 år, men fortsatt sterk som en Bjørn ...

Kommuner føler seg forbigått i politireformen

– Dette svekker tilliten

Leif Martinsen har ikke funnet noen kjøpere til restauranten Fossekailn og Strupen bar.

STATLAND: I fjor høst la han ut etablissementet på Statland for salg på Finn.no. Pris: 3,6 millioner kroner.
 

Bygninga inneholder et moderne storkjøkken, restaurant og bar med plass for 140 personer. I tillegg til møtelokale og en leilighet på toppen.
Så langt er det ingen napp.
 

– Det er mange som har vært innom sida. Men jeg har ikke funnet den rette til å drive stedet videre, sier Martinsen, som fyller 62 år og blir pensjonist til våren.
 

Selv utelukker han å drive restauranten videre.
– Det blir ikke restaurantdrift for meg i år, sier Martinsen.
 

Omsetninga raste

Fossekailn fikk virkelig svi for raset på Statland. Omsetninga gikk ned med 300.000 kroner fra 2013 til 2014.
 

Småbåthavna ble rammet av raset, og det førte til at båtfolket uteble.
 

Ettersom Martinsen antar at forholdene for båtfolk blir vanskelig på Statland også til sommeren, tar han ikke sjansen på å fortsette.
 

– I hvert fall ikke i år. I og med at det ble så voldsom nedgang i fjor, og vi heller ikke har fått til båthavn, tar jeg ikke sjansen.
 

Har søkt om omdisponering

Derfor har Leif Martinsen nå søkt Namdalseid kommune om å få omdisponere lokalitetene fra turisme til fritid.
 

Håpet er at det skal gjøre eiendommen mer attraktiv å selge.
 

– Jeg vet ikke om det hjelper. Men jeg synes det hadde vært veldig trivelig hvis det hadde vært ungdom som hadde overtatt. For den som intet våger, intet vinner, sier han, som åpnet Fossekailn i heimbygda i 2007.

Nå tyder alt på at 2014 ble siste sesong med restaurantdrift.

Mer å lese på Namdalsavisa: