Folk i Namsos er rystet

Rolig by: Fra venstre: Mohammed Agh (19) og Faisal Khan Uriakhel (20), jobber på restaurant i Namsos. De har inntrykk av at innbyggerne er et rolig og gemyttlig folk. 					              Foto: Ole MArtin Wold/Adresseavisen

Rolig by: Fra venstre: Mohammed Agh (19) og Faisal Khan Uriakhel (20), jobber på restaurant i Namsos. De har inntrykk av at innbyggerne er et rolig og gemyttlig folk. Foto: Ole MArtin Wold/Adresseavisen

Oppgitte: Nina-Julie Vold (15) og Svein-Erik Vold (20), er oppgitt over at folk ikke får gå i fred i Namsos. Foto: Ole MArtin Wold/Adresseavisen

Flere nyheter

Anne Ulvig får konsesjon på Elstad gård – Sviende nederlag for Erik Seem (Sp)

«Lønner seg å ha mektige venner»

Isopor brant under brygga ved Storsenteret i Namsos

– Bra at det ikke gikk verre

Namdalsstipendiaten viser seg fram

Ser skjønnheten i det døde

Noen klarte ikke å se på videoen. Hos andre skapte den avsky. Mens eldre ungdommer og unge voksne påpeker at det ikke finnes et rasistisk miljø i Namsos, tegner de yngste ungdommene et annet bilde av miljøet.

NAMSOS: – Det er synd å se at noen blir behandlet på den måten. Jeg har ikke opplevd noe liknende selv, heldigvis. Uansett grunn så er det veldig vondt å se en slik video. Jeg vil gjerne påpeke at nordmenn er et flott folk, men det finnes unntak her som overalt ellers, sier Faisal Khan Uriakhel (20).

Han sitter på en benk sammen med sin venn, Mohammed Agh (19). De føler seg trygge i Namsos gater.

– Jeg ble sint da jeg så videoen. Uansett årsaken til overfallet så er det latterlig gjort, sier Nina-Julie Vold (15).

Hun sitter i ei trapp inne på Namsos Storsenter sammen med sin bror, Svein-Erik Vold (20). Begge to tar sterkt avstand fra vold.

Vi har også snakket med flere andre ungdommer i alderen 14 til 16 år, som ikke er sitert i denne saken, i gatene i Namsos. Alle sammen tar avstand fra vold, men forteller at mange innvandrere blir dårlig behandlet av etnisk norske. De beskriver at det er mye rasisme i skolen, som utarter på flere vis. Vi traff også en kjenning av gjerningsmannen, som tok ham i forsvar.

– Dette er helt sykt, og absolutt ikke forventet av ham. Jeg hadde aldri trodd at han kunne finne på noe slikt, og han er definitivt ikke rasist, sier personen vi snakket med.

Les mer om:
Mer å lese på Namdalsavisa: