SV tilbake – Høyre fram

SKUFFET: Kjersti Tommelstad er skuffet over tilbakegangen.

SKUFFET: Kjersti Tommelstad er skuffet over tilbakegangen.

Flere nyheter

Dødsfallet i Overhalla:

Stefaren må sitte videre i varetekt

Rektor og FAU-leder reagerer på at Høknes blir skåret over samme lest

– Kjenner oss ikke igjen

Val videregående skole planlegger oppstart av kristen grunnskole

Ny skole for 75 elever

Nord-Trøndelag fylkeskulturpris til Saemien Sijte

Siste stikk til sørsamisk kultur

SV i Namsos kan komme til å miste omkring halvparten av oppslutninga i siden forrige valg, mens i Høyre er stemninga god.

Namsos: Den siste meningsmålinga fra Sentio viser kraftig tilbakegang for SV i Namsos, mens Høyre går fram og ligger an til å bli det nest største partiet etter valget.

– Selvfølgelig er jeg skuffet over ei slik måling, men vi skal stå på helt inn og gjøre det vi kan for å synliggjøre vår politikk på viktige områder for innbyggerne i Namsos, sier Kjersti Tommelstad.

– Hvor ligger forklaringa på en slik tilbakegang?

– Vi blir helt sikkert rammet av tilbakegangen for partiet på landsbasis, men at vi går kraftig tilbake, og Ap mye fram når vi har samarbeidet om politikken i denne perioden, kjennes litt merkelig, sier Tommelstad.

Høyres Amund Lein er derimot svært fornøyd.

– Både framgangen målt i prosent, men også det at vi ligger an til å bli det nest største partiet tar jeg som positive tegn på at vi har markert oss og vært tydelige i valgkampen, sier han.

– Har dere en Erna-effekt?

– Det har vi nok, samtidig som vi har vært veldig bevisst på hva vi ønsker å gjøre lokalt, og at vi har ei liste med solide folk som vil kunne gjøre en forskjell tor jeg har gitt oss et løft, sier Lein.

Mer å lese på Namdalsavisa: