«Offshore-turnus» har også nådd oppdretterne

FORNØYDE: Morten Sørø (til venstre) og Jon Sandow er trolig de første i oppdrettsnæringa som jobber turnus og overnatter på flåten.

FORNØYDE: Morten Sørø (til venstre) og Jon Sandow er trolig de første i oppdrettsnæringa som jobber turnus og overnatter på flåten.

Flere nyheter

Premiere på årets russerevy i Grong

Lærerne fikk gjennomgå, til stor glede

Grong har akutt dårlig økonomi - rådmann ønsker kommunesammenslåing

Legger ikke skjul på hvor kuttene vil komme

Nytt parkeringssystem på flyplassene i Rørvik og Namsos

Digitalt og billettløst

Med lang kjøring ut til oppdrettsanlegget har de første røkterne nå begynt å jobbe turnus med overnatting på forflåten.

BINDAL: Ved Sinkaberg-Hansens anlegg inne i Tosenfjorden er det nå fire ansatte som deltar i skiftordninga. Det betyr at to personer til enhver tid vokter laksen, mens det i tillegg kommer en og to dagarbeidere innom anlegget. Skepsisen de ansatte hadde på forhånd er borte.

– Jeg synes dette fungerer helt fint, for kona og familien er det også greit, sier familiemannen Morten Sørø fra Rørvik. Kollega Jon Sandow bor også på Rørvik, men har ikke familie.

– Det er halvannen time bilkjøring, pluss en halvtime med båt ut hit, så da ville det gått mye tid i reising om vi ikke overnatter her, forklarer Sørø.

Karene gikk på jobb mandag og skal være på flåten til søndag, Så blir det sju dager fri, fem dager på jobb og ni dager fri igjen. I turnusen er det ei helgevakt hver måned.

Det er to lugarer på flåten. Kontrollrommet er på toppen, mens det er kjøkken og stue i etasjen under. Mye av jobben i kontrollrommet er å følge med på kameraene som befinner seg i hver merd slik at foringa kan justeres optimalt. Om kvelden ser karene på tv eller har hobbyer de dyrker. Flåter lenger ut vil på sikt bety at flere får turnus.

Mer å lese på Namdalsavisa: