Startet egen delikatessebutikk

Gourmeten på Lauvøya

Ny bedrift: For tre måneder siden startet Gjert Emilsen bedriften Gjerts Gourmet, og sammen med Rannveig Kvalø videreforedler han laks av flere forskjellige sorter.

Ny bedrift: For tre måneder siden startet Gjert Emilsen bedriften Gjerts Gourmet, og sammen med Rannveig Kvalø videreforedler han laks av flere forskjellige sorter.

Ute: Gjert's Gourmet vil være godt synlige framover. Her smaker Arnt Brønn og Ellinor Fornes på varene i Namsos.

Utvalg: Gjert's Gourmet selger blant annet røkt laks, skjærgårdslaks, einerrøkt laks, gravlaks og spekelaks.

Flere nyheter

Premiere på årets russerevy i Grong

Lærerne fikk gjennomgå, til stor glede

Grong har akutt dårlig økonomi - rådmann ønsker kommunesammenslåing

Legger ikke skjul på hvor kuttene vil komme

Nytt parkeringssystem på flyplassene i Rørvik og Namsos

Digitalt og billettløst

I over 20 år har Gjert Emilsen hatt røyking av laks som hobby. Nå har han startet egen gourmet-bedrift på Lauvøya.

LAUVØYA: – Det er ikke så mange som er klar over at de kan komme hit og handle, sier Gjert Emilsen fra det nye lokalet på Lauvøya. For tre måneder siden startet entusiasten bedriften Gjerts Gourmet.

– Laksen har gått i arv, sier han, og trekker på smilebåndet når han forteller at han er fjerde generasjon som røyker laks i sin familie.

– Hobbyen ble etter hvert så stor at jeg bestemte meg for å bygge nytt og starte egen bedrift. Jeg synes dette er så artig å holde på med at jeg fant ut at jeg bare skulle trå til.

Emilsen har laget ulike typer laks i over 20 år, så han er derfor erfaren når han nå har startet egen bedrift.

– Røykeskapet har vi brukt i tre generasjoner, sier Emilsen.


– Går rette vegen


Sammen med Rannveig Kvalø, som er utdannet kokk, lager han flere typer laks, og selger i tillegg sennepssaus og røyka torsk. Fisken hentes på Marøya hos Sinkaberg-Hansen og selges i noen av lokalbutikkene i tillegg til at de selger fra det nye lokalet på Lauvøya like utafor Rørvik.

– Det har gått litt i bølger siden jeg startet, men det går absolutt rette vegen nå, sier han og legger til:

– Jeg måtte ansette en person til, for jeg hadde ikke klart med alt dette alene.

De to prøver å være mest mulig ute blant folk for å vise fram produktene, og de for- sikrer at de kommer til å være godt synlige på ulike torg i tida framover mot jul.

– Vi vil vise oss fram litt, så vi må være der det skjer. I tillegg har vi akkurat startet nett- butikk som vi ønsker at folk kan benytte seg av, sier Emilsen.

– Folk må heller ikke være redde for å komme hit til Lauvøya.


Gode tilbakemeldinger


I det nye lokalet har de åpent hver dag så framt de ikke er ute for å vise fram produktene, og Emilsen forteller at det er flere som kommer innom.

– Det er stort sett noen her hver dag, og særlig på fredager. Da kommer nok folk for å handle inn litt til helga.

Målet hans er å få varene ut til flere butikker, og etter hvert utvide til tre ansatte.

– Jeg mener og tror at det er et marked for dette, så vi må få produktene våre ut til publikum, sier Emilsen, og forteller at han selger laks både til bedrifter og enkeltpersoner.

– I tillegg til å selge laksen enkeltvis, har vi gaveesker med forskjellige sorter som vi har fått flere bestillinger på fra ulike bedrifter. Disse passer fint som julegaver.

Rannveig Kvalø synes det er viktig at de har et bredt utvalg produkter å by på.

– Vi har mange forskjellige sorter, og det er viktig. Vi kan ikke holde på med bare røykelaks, sier hun.

Emilsen forteller at han har fått gode tilbakemeldinger siden oppstarten av bedriften, og han påpeker at produktene skal være av høy kvalitet.

– Jeg kaller det gourmet, for dette er skikkelig håndverk, sier han.

– Vi har jo den beste laksen i Norge.

Mer å lese på Namdalsavisa: