Veksten fortsetter for Namsen Auto

Starter opp i Trondheim

Svein Nordbakk
Namsen Auto
FOTO: ESPEN FOSSLAND

Svein Nordbakk Namsen Auto FOTO: ESPEN FOSSLAND

Signar Berg Hansen Sinkaberg Hansen AS FOTO: ESPEN FOSSLAND

Marit Dille FOTO: ESPEN FOSSLAND

Svein Roger Nordbakk leder årets vekstbedrift. Og neste år fortsetter Namsen Auto å vokse, når de åpner avdeling i Trondheim.

NAMSOS: – Vi styrer mot en omsetning på 280 millioner kroner og et solid overskudd. Og første helga i februar åpner vi ny butikk på Nardo i Trondheim, forteller Svein Roger Nordbakk, grynder og daglig leder for Namsen Auto i Grong.

Med fem nyansettelser i Trondheim kan Nordbakk allerede være en kandidat til å gjenta gårsdagens bedrift – å bli årets vekstbedrift også for 2016.

– På kort tid er bedriften blitt enere i sin bransje, med salg og resultater som stiller dem i tetsjiktet, begrunner juryen årets pristildeling.

Prisvinneren var synlig rørt da han sto på scenen og skulle takke.

– Dette er ikke verst for en tidligere snekker og støvsugerselger fra Sørli, mente han.

Han framsnakket sine ansatte og ga dem mye av æren for resultatene som er oppnådd.

– De har en vanvittig følelse for firmaet som gjør at de står på både seint og tidlig. Vi har mange sterke konkurrenter, og vårt mål er å være like seriøse som dem. Derfor gjør det godt i hjertet å få en slik pris, sa Nordbakk som var i godt selskap som prisvinner i NTE Arena torsdag.


Årets nyskapingspris


Kjell Kvetangen – grunnlegger, forfatter og hovedrolleinnehaver i friluftsspelet i Kvelia, er stolt over at Pe-Torsa er tildelt årets nyskapingspris.

Juryen mener Pe-Torsa har bevist at en god ide kan bli suksess dersom den blir forvaltet på riktig måte – og får de riktige menneskene til å bli med på utviklingsarbeidet.

– Vinneren har bevist at det er mulig å skape god næringsaktivitet av kultur – langt utenfor de folkerike områdene som kan samle mange mennesker. Her har arrangøren truffet et stort marked og gjør avstander ubetydelige når årets happening står for døra, mener juryen.


Årets servicepris


– Å bli verdsatt på denne måten er veldig stort. Det betyr alt, sier Arne Tungseth i Rema 1000 Rock City, som ble tildelt årets servicepris.

– Vi lever og ånder for kundene hver dag, og prisen skal jeg ta med til mine fantastiske medarbeidere. Dette er en bekreftelse på at vi er på rett veg. Vi må bare fortsette. Dette er iallfall ingen hvilepute, fastslår kjøpmann Tungseth.

Han beskrives som en person som legger sjela si i arbeidet, er tilgjengelig, setter kundene i sentrum og er en god sjef som tar seg godt av sine ansatte.


Årets næringslivsaktør


Sinkaberg Hansen AS er kåret til årets næringslivsaktør.

– Bedriftens uttalte filosofi er at de ansatte er bedriftens viktigste ressurs og det er en attraktiv arbeidsplass med løpende rekruttering av nye medarbeidere, begrunner juryen.

– Nå ble jeg tatt på senga! Men det er utrolig gjevt å bli satt pris på. Vi er stolte over det arbeidet vi har gjort, og vår langsiktige tenking bærer frukter. Vi har mål om å vokse videre – og har tro på at vi skal greie det, sa Signar Berg-Hansen da han mottok prisen fra juryleder Olav Weglo.

I dag har bedriften 230 ansatte og har passert en milliard kroner i årlig omsetning. Bedriften har smoltproduksjon i Bindal, oppdrettsanlegg i Brønnøy, Bindal, Nærøy og Vikna og slakteri og videreforedlingsanlegg på Marøya.


Årets næringslivskvinne


Marit Dille er årets næringslivskvinne:

– Vinneren har vært en dynamisk og dyktig leder for virksomheten hun hatt ansvaret for. Virksomheten har satt seg ambisiøse mål, og det er ingen tvil om at disse målene allerede er overoppfylt. Selv om omstillingsprogrammet i Ytre Namdal går mot slutten, lever ambisjonene videre – med et forlenget perspektiv: Nå er målet å skape 1.000 nye arbeidsplasser innen 2025, skriver juryen.

Og prisvinneren er selvsagt stolt.

– Det er utrolig hyggelig med anerkjennelse av jobben vi har gjort. Det viser at vi har lyktes – og det er slett ikke bare meg. Denne prisen deler jeg med alle i Ytre Namdal, sa Dille i sin takketale.

Mer å lese på Namdalsavisa: