Nekter for å ha drept Hewan Yemer

Døde av skadene: Hewan Yemer.

Døde av skadene: Hewan Yemer.

Mannen i midten av 30-årene som er siktet for drap på samboeren Hewan Yemer i november, er varetektsfengslet i nye åtte uker. Han erkjenner ikke straffskyld.

NAMSOS: - Vi fortsetter med etterforskninga, og avventer svar på kriminaltekniske rapporter, sier politioverbetjent Svein Brage Husdal i Follo politidistrikt til NTB.

Mannens forsvarer opplyser at den siktede har forklart at han handlet i selvforsvar.

- Min klient erkjenner å ha utøvet vold mot fornærmede under hendelsen i november i år, men ikke den grad siktelsen bygger på. Han forklarer at han handlet i selvforsvar og erkjenner således ikke straffskyld, sier advokat Anne Ingeborg Reiestad til NTB.

Det var under en voldsepisode i parets felles bolig 12. november at Hewan Yemer ble kritisk skadd. To dager senere døde hun på sykehus.

Inntil Yemer flyttet til Drøbak i fjor sommer, bodde hun og jobbet i Namsos, på Østre bo- og servicesenter. Hennes barn gikk på Vestbyen skole.

Samboerparet bodde i Drøbak med to barn, og ett av dem skal ha vært vitne til hendelsen. Politiet har vært på samme sted tidligere i år i forbindelse med en meldt voldshendelse, men utover det er ikke den siktede kjent av politiet.

Både siktede og den drepte er norske statsborgere, opprinnelig fra Eritrea og Etiopia. (ANB—NTB)

Les mer om:
Mer å lese på Namdalsavisa: