Idretten frykter mørklagt uteområde – nå lover kommunen løsning

– Utsettes for livsfare

MANGLER BELYSNING: Hundrevis av barn ferdes daglig her - uten noen form for gatebelysning. Nå lover Namsos kommune at idretten i Namsos går lysere tider i møte.

MANGLER BELYSNING: Hundrevis av barn ferdes daglig her - uten noen form for gatebelysning. Nå lover Namsos kommune at idretten i Namsos går lysere tider i møte.

SKAPTE ENGASJEMENT: Åge Johannessen luftet sin frustrasjon på Facebook onsdag - og fikk erfare at mange var med ham om bekymringa for de mørke omgivelsene rundt Namsoshallen.

Foreldre og trenere er redde for at mørket utenfor Namsoshallen kan få dramatiske følger. Nå tar kommunen grep.

NAMSOS: – Jeg forstår at Namsos kommune må spare penger, men man kan ikke spare på kostnader som kan koste et menneskeliv, sier Åge Johannessen.


– Livsfarlig

Fotballtreneren har mange år bak seg både i og utenfor Namsoshallen, og vet bedre enn de fleste hvilke forhold som møter barn og unge som skal på trening i Kleppen.

Og det er langt fra holdbart, mener fotballpappaen og treneren.

– Jeg har tatt det opp så mange ganger. Det er uholdbart. Det er så mange barn og unge som går i bekmørket der om kveldene, og det er livsfarlig å ferdes der. Det er ikke et eneste gatelys utenfor hallen, sier Johannessen som delte sin misnøye på sin Facebook-konto onsdag kveld. Og responsen lot ikke vente på seg.

– Det var ikke overraskende at mange kommenterte at de var enige med meg. Dette har vært et problem i flere år, så nå er det på tide at det gjøres noe med problemet, sier Åge Johannessen (bildet under).

Åge Johannessen.

 

Lys løsning i 2016

Og leder i Namsos bydrift, Nils Hallvard Brørs, kan nå forsikre Johannessen om at det blir tatt grep.

– Det er planlagt at vi skal ordne belysning utenfor bygget. Det ligger inne i våre planer, sier Brørs som forstår kritikken fra Johannessen og andre bekymrete foreldre.

– Ja, vi er kjent med utfordringene. Derfor vil det bli tatt hensyn til og vil bli prioritert, sier Brørs som forsikrer at i løpet av 2016 vil det mørke problemet få en lys løsning.

– Vi holder per nå på å planlegge, og det skal ut på anbud snart. Jeg lover at det vil bli ordnet i løpet av året, og mest trolig vil det være en løsning på plass i første halvdel av året, sier Brørs.


Klaget til politiet

Brukere av Namsoshallen har også sendt klage til politiet med bakgrunn i at mange ikke overholder parkeringsbestemmelsene utenfor hallen - og at det kan skape farlige situasjoner.

– Vi ønsker at de lag og foreninger som bruker Namsoshallen informerer sine medlemmer om at parkeringsbestemmelsene skal overholdes. Politiet vil gjennomføre kontroller i området, skriver politiet i et svar som er publisert på både Namsos håndballklubbs og NIL Fotballs Facebook-sider.

Mer å lese på Namdalsavisa: