Bindaling med pris under NM i entreprenørskap

FORELDET GODE IDEER: Ola Marius Hanssen fra Bindal (til venstre) var denne uka på laget som kom på andreplass i en nasjonal konkurransei entreprenørskap. Ellers på laget var  Martin Myklebost Moldsvor, Aron Myren, Rinor Ramadani, Kjartan Ulstad. Alle går på KVT i Trondheim.

FORELDET GODE IDEER: Ola Marius Hanssen fra Bindal (til venstre) var denne uka på laget som kom på andreplass i en nasjonal konkurransei entreprenørskap. Ellers på laget var Martin Myklebost Moldsvor, Aron Myren, Rinor Ramadani, Kjartan Ulstad. Alle går på KVT i Trondheim.

Flere nyheter

Tverrfaglig team i på Namsos bo- og velferdssenter fikk historiens første Innovasjonsprisen helse og omsorg

Lorents (90) har blitt sprek som en fole

Julehandelen har hatt en litt treg start, men hos noen går salget strykende

Service går aldri av moten

Ola Marius Hansen er daglig leder i elevbedriften som fikk andreplass i en nasjonal klimakonkurranse igjennom Ungt entreprenørskap.

TRONDHEIM: Viljen og iveren etter å skape arbeidsplasser i Bindal tar ikke slutt.

– Det er det som er drømmen, sier Ola Marius Hansen som denne uka ledet sitt lag fra Kristen videregående skole Trøndelag (KVT) i en ideutviklerkonkurranse mot 30 elevbedrifter fra hele landet.

Oppgaven de fikk var å finne måter for å få flere unge til å kjøpe el-bil.

– Konkurransen gikk ut på å finne en ide som vi i løpet av et lite døgn skulle utvikle og presentere for en jury, forteller han.

Deres ide er å lage en spareordning spesialdesignet for kjøp av el-bil.

– Vi så litt på BSU, Boligsparing for ungdom, og brukte det som mal for å utvikle ESU. El-bil sparing for ungdom.

De ser for seg en spareordning med brukbar rente som er øremerket for å få ned antallet diesel og bensinbiler.

– I tillegg hadde vi med en ny type forsikring. Vi gjorde en liten markedsundersøkelse som viser at hovedgrunnen til at mange ikke kjøper el-bil er frykt for ei kjemperegning når batteriet ikke fungerer lengre. Det kan fort koste både 60.000 og 70.000 kroner. Vi mener det er bra å ha det inkludert i ei forsikringsordning.

– Min interesse for entreprenørskap kom egentlig etter å ha blitt invitert med på ei stor gryndermesse av Lars Berg-Hansen i Bindal sist sommer.

Det gjorde at Ola Marius valgte seg entreprenørskap som valgfag på skolen.

– Når jeg har gjort ferdig skolen håper jeg å ha kunnskap nok til å starte og drive en bedrift i Bindal. Det jeg har tenkt på ei stund er å starte et bryggeri. Jeg ser for meg en logo med Heilhornene i bakgrunnen, sier han.

Mer å lese på Namdalsavisa: