Kolvereidelever på NA-besøk

Fra spøk til virkelighet

DRØMMEDAG: Sjuendeklassingene ved Kolvereid skole fikk omvisning og innføring i avisjobbing av NA-redaktør Kim Riseth da de gjestet Namdalshagen tirsdag. Det falt i smak hos elevene – som også selv fikk prøve seg som journalister.FOTO: BJØRN TORE NESS

DRØMMEDAG: Sjuendeklassingene ved Kolvereid skole fikk omvisning og innføring i avisjobbing av NA-redaktør Kim Riseth da de gjestet Namdalshagen tirsdag. Det falt i smak hos elevene – som også selv fikk prøve seg som journalister.FOTO: BJØRN TORE NESS

LUR: Lærer Kristine Sverdrup hadde lagt sjela si i å lure 7. klassen 1. april.Foto: Sturla Nordbøe

VINNERE?: Her tror fortsatt de 28 sjuendeklassingene at de har vunnet premien, til høyre lærer Kristine Sverdrup og assistent Tina Austnes.

Flere nyheter

Bilkjøring har rasert fire kilometer av skiløypa på Spillum

Løypesjefen: – Jeg blir bare lei meg!

I 1957 startet Bjørn Lie Namsos Vektløfterklubb. 60 år senere er han fortsatt pådriver i miljøet.

Snart 82 år, men fortsatt sterk som en Bjørn...

Sjuendeklassingene ved Kolvereid skole ble lurt trill rundt av læreren 1. april. Tirsdag fikk de plaster på såret – i form av en journalistdag i NA.

NAMSOS: Lærer Kristine Sverdrup fikk litt vondt av elevene da hun arrangerte snømannkonkurranse for sjuendeklassingene fredag 1. april.

Premien for å lage Namdalens høyeste snømann var en journalistdag I NA. Og elevene – de gikk fem på. Resultatet ble en 2,7 meter høy snømann.

Les mer:

Lurt trill rundt av læreren

– Dårlig gjort, ropte 28 sjuendeklassinger lattermildt da lærer Kristine Sverdrup avslørte at hun hadde brukt NA til å lure dem trill rundt på 1. april.

 

Ble invitert til Namsos


– Samtlige 28 elever jobbet hvert sekund av alle friminuttene den dagen for å vinne «konkurransen», forteller Sverdrup – som fikk hele klassen etter seg da hun avslørte aprilspøken.

NA-redaktør Kim Riseth mente imidlertid saken med 7. klasse på Kolvereid var så artig at han like gjerne inviterte hele gjengen på besøk til redaksjonen i Namsos.

"En kjempeartig dag. Det har vært spennende å se hvordan man lager ei avis.

Tonje Heimsnes

7.-klasseelev ved Kolvereid skole


– En kjempeartig dag


Tirsdag møtte en spent og forventningsfull gjeng ytternamdalinger opp i lokalene i Namdalshagen. Der fikk de både omvisning og innføring i hvordan det jobbes i redaksjonen – før elevene selv fikk prøve seg som journalister.

– En kjempeartig dag. Det har vært spennende å se hvordan man lager ei avis. Vi har lært veldig mye, og synes det er gøy å gjøre noe annet enn å sitte på skolebenken, fastslår Tonje Heimsnes, mens medelevene Tormund Klingen, Emilie Wahl og Jonas Sørenmo nikker enig.

Gjengen på fire synes det var ekstra stas at de fikk prøve å skrive egne artikler.

– Vi har vært på Namsos barneskole og intervjuet elevene der om temaet fysisk aktivitet. Det var veldig lærerikt, sier Tonje Heimsnes – som etter besøket hos NA vurderer en framtid som journalist.

– Det var i hvert fall mye artigere enn jeg hadde trodd, mener hun.


Lærerikt


Lærer Kristine Sverdrup mener elevene har hatt godt utbytte av besøket i NA-redaksjonen.

– Jeg synes det var utrolig flott gjort av NA å invitere oss hit, og det er ingen tvil om at elevene har kost seg masse.

PS: Denne saken er skrevet av elevene fra Kolvereid:

Leka skole ble nummer to i aviskonkurransen

6. og 7. klasse ved Leka skole ble nummer 2 i finalen i Avis i skolen.

 

Mer å lese på Namdalsavisa: