Namdalsutstillinga 2016

Storsjarmører i pels

BESTEVENNER: Ida Kristiansen (9) og Filippa (2 mnd.) var med på hundeutstillinga på Spillum.

BESTEVENNER: Ida Kristiansen (9) og Filippa (2 mnd.) var med på hundeutstillinga på Spillum.

UTSTILLING: Sigri Elise (2) og Astri Kristin Ingebrigtsen (5) viste fram engelsksetteren Pippa på Barn og hund-visninga.

I RINGEN: Her gjør Norah T. Sellæg og Rufus seg klare for visning i ringen. Bak venter Janita Larsen, Lina og Leon Tømmerås Larsen, med Ira på tur.

VINNERE: «Best in Show» på Namdalsutstillinga 2016 ble dunkeren Streif til (venstre), i fuglehundklassen ble Absoulute Actions Benelli (korthåret vorsteh) fra Bangsund kåret til beste hund.

Med godt over 100 hunder påmeldt til utstilling og konkurranse ble det rekorddeltakelse for Namdalsutstillinga denne helga.

NAMSOS: – Fantastisk morsomt med så mange påmeldte hunder, og ekstra gledelig er det at hele 17 barn stilte med hund til visning i ringen på Barn og hund, smilte leder Mona Himo Aakervik i Namdal fuglehundklubb.

Rekorddeltakelse

Namdal fuglehundklubb har vært aktive i snart 40 år. Klubben ble stiftet i 1969 og har i dag omkring 200 medlemmer.

Namdalsutstillinga har lange tradisjoner, og til årets utstilling var det påmeldt 84 fuglehunder og 22 harehunder.

– Utstillinga har vokst fint de siste åra. Vi har mange aktive medlemmer og vi får også stadig flere tilreisende. Denne gangen hadde vi besøk både fra Sør-Trøndelag og Møretraktene, og tilbakemeldingene fra alle som kommer hit er at de synes både utstillinga og ramma rundt med Sagbruksmuseet er trivelig, sier hun

Fuglehundene var i klart flertall, men selv med over 100 firbeinte samlet på en plass var det knapt nok et eneste bjeff å høre.

Barn og hund

For dem som ikke har utstillingshund er Barn og hund, hvor de yngste får prøve seg i ringen, et populært innslag.

– Sitt, sitt, sa jeg.

Sigri Elise (2) forsøker å være streng i stemmen. Sammen med søstera Astri Kristin (5), begge med etternavn Ingebrigtsen tok de runden i ringen med engelsksetteren Pippa.

– Vi har lånt henne av morfar, forklarte Astri Kristin før hun tok båndet til Pippa og gikk en runde i ringen. Etterpå vanket det diplom og premie.

Mer å lese på Namdalsavisa: