Signerte intensjonsavtalen om sammenslåing

Stolt og fornøyd trio

FRA TRE TIL EN: Her signeres intensjonsavtalen om kommunesammenslåing Fra venstre Trygve J. Sandvik, Fosnes, Steinar Lyngstad, Namdalseid og Arnhild Holstad.
            (Foto: Pål Morten Skaret)

FRA TRE TIL EN: Her signeres intensjonsavtalen om kommunesammenslåing Fra venstre Trygve J. Sandvik, Fosnes, Steinar Lyngstad, Namdalseid og Arnhild Holstad.Foto: Pål Morten Skaret

Flere nyheter

Bilkjøring har rasert fire kilometer av skiløypa på Spillum

Løypesjefen: – Jeg blir bare lei meg!

I 1957 startet Bjørn Lie Namsos Vektløfterklubb. 60 år senere er han fortsatt pådriver i miljøet.

Snart 82 år, men fortsatt sterk som en Bjørn ...

Kommuner føler seg forbigått i politireformen

– Dette svekker tilliten

Det var smil, gode ord og en optimistisk tone da ordførerne i Fosnes, Namdalseid og Namsos signerte intensjonsavtalen om sammenslåing torsdag.

NAMSOS: – Vi har hatt en konstruktiv prosess som har blitt kjørt slik det skal gjøres. En spesiell takk til forhandlingsutvalget fra Namsos som har vist oss en raushet og imøtekommenhet. Dere vil det beste for alle innbyggerne i den nye kommunen, sa Namdalseid-ordfører Steinar Lyngstad da han oppsummerte forhandlingene mellom Fosnes, Namdalseid og Namsos.

Namsos-ordfører Arnhild Holstad kvitterte med å understreke betydninga av å tenke på dem som er imot kommunesammenslåinga. Samtidig trakk hun fram et langsiktig perspektiv.

– Jeg håper at så mange som mulig av oss som har deltatt i forhandlingene blir med i det nye kommunestyret etter valget i 2019. Det er viktig for å utvikle den nye kommunen på beste måte, sa Holstad før ordførerne signerte avtalen og sprettet bløtkaka.

Kommunestyret i Namdalseid skal behandle avtalen 24. juni, mens Namsos og Fosnes har innkalt til kommunestyremøter 30. juni.

Mer å lese på Namdalsavisa: