Sondre Skogen fra Sørli får skryt etter deltakelse på talentleir

Trente med de beste

VISTE FRAM TALENTET: 15 år gamle Sondre Skogen fra Sørli fikk denne uka vist fram sine fotballtalenter sammen med de beste i samme alder på fotballeir. Fra venstre: Håkon Grøttland (fagansvarlig i NFF), Sondre Skogen og Karen Onsager Keiserud (markedsdirektør i Statoil)V

VISTE FRAM TALENTET: 15 år gamle Sondre Skogen fra Sørli fikk denne uka vist fram sine fotballtalenter sammen med de beste i samme alder på fotballeir. Fra venstre: Håkon Grøttland (fagansvarlig i NFF), Sondre Skogen og Karen Onsager Keiserud (markedsdirektør i Statoil)V

Flere nyheter

Historisk dag da Namdal regionråd ble stiftet i Røyrvik

Fylkesmann-lærling imponert over namdalingene

Fem namdalinger tok norgescuppoeng – Bruvoll best på 10. -plass

Spår Hundseth helt i toppsjiktet

Både Foldafjord og Olav Duun måtte sette igjen passasjerer på Black Friday

– Aldri opplevd maken til pågang

Sondre Skogen (15) er en av få håndplukkete fotballspillere som denne uka har vært samlet på Statoils fotballeir i Porsgrunn.

PORSGRUNN: Her har libyggen fra Rosenborg FK deltatt sammen med Norges beste og mest talentfulle 15- og 16-åringer.

Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole, og har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges framtidige landslag.

– Statoils talentleir ønsker å utvikle unge fotballtalenter, i tillegg til å inspirere dem til å opprettholde innsatsen og læringsfokuset på veien videre. For å bli en elitespiller må man ha talent og en vilje til å trene mye over lengre tid. Vi er imponert over hva Sondre har prestert så langt, sier markedsdirektør i Statoil, Karen Onsager Keiserud.


Fremtidens landslag

På leiren var spillere fra både G15 og G16, i tillegg til utvalgte talenter som er vurdert hakket under landslagsnivå, såkalte morgendagens fotballspillere.

De var inndelt i egne utfordrergrupper for morgendagens keepere, spisser, midtstoppere, backer og sentrale og offensive midtbanespillere. Uttaket er basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

I løpet av leiren, som begynte mandag og er ferdig i dag, hadde morgendagens spillere muligheten til å kvalifisere seg til en kamp mot G15- og G16-landslaget. Av erfaring har lite skilt de to nivåene, og flere av utfordrerspillerne har tidligere spilt seg rett inn i landslagstroppen. Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhlie er kjente navn som tidligere har deltatt på liknende fotballsamlinger.


Viser veg

Fotballspillerne møtte lange og tøffe treningsdager i Porsgrunn. Trenerteamet besto blant annet av gamle Drillo-helter som Erlend Johnsen og tidligere landslagskeeper Frode Grodås. Fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland, er imponert over årets spillere, og sier at trenerne ser fram til å jobbe med de unge talentene.

– Jeg er sikker på at vi har møtt framtidas landslagsspillere på Statoils talentleir i Porsgrunn. For å spille på toppnivå er de avhengige av å ha gode trenere og støttespillere. Vi håper vi har lagt til rette for en lærerik samling som inspirerer morgendagens fotballhelter, sier Grøttland.

Mer å lese på Namdalsavisa: