Lisbeth Berg-Hansen takker nei til ny runde på Stortinget

PARADIS: Fjellene med Heilhornet til høyre har vært Lisbeth Berg-Hansens ankerfeste hele livet. Men sykdommen det siste året har hindret fysisk aktivitet i stor grad. Nå takker hun nei til ny runde på Stortinget

PARADIS: Fjellene med Heilhornet til høyre har vært Lisbeth Berg-Hansens ankerfeste hele livet. Men sykdommen det siste året har hindret fysisk aktivitet i stor grad. Nå takker hun nei til ny runde på Stortinget

Flere nyheter

Tverrfaglig team i på Namsos bo- og velferdssenter fikk historiens første Innovasjonsprisen helse og omsorg

Lorents (90) har blitt sprek som en fole

Julehandelen har hatt en litt treg start, men hos noen går salget strykende

Service går aldri av moten

Tidligere fiskeriminister og Ap-representant Lisbeth Berg-Hansen fra Bindal takker nei til ny nominasjon på Stortingsvalglista for 2017.

På sin egen Facebook-side skriver den profilerte politikeren "Etter å ha levd et langt politisk liv, er jeg nå kommet til at jeg takker nei til renominasjon til Stortingsvalget i 2017. Jeg føler meg svært privilegert, som har fått lov å ha givende, ansvarsfulle og lærerike verv på mange nivå i norsk politikk.
Jeg har tre perioder i formannskap og kommunestyre i Bindal, fire år som poltisk rådgiver til daværende fiskeriminster Jan Henry T. Olsen, ett år som statssekretær til Jens Stoltenberg i hans første statsministerperiode, fire år som fiskeri- og kystminister og fire år som stortingsrepresentant bak meg. Kort oppsummert har jeg vært ubeskrivelig privilegert som har fått alle disse mulighetene til å gjøre det som for meg har vært viktigst, bidra til vekst og verdiskaping, og at vi best løser velferdsoppgavene i fellesskap.
Nå har jeg kommet til at jeg vil bruke min erfaring og kunnskap til fortsatt forsøke å bidra til vekst og verdiskaping på andre måter, særlig innen sjømatnæringa."

Berg-Hansen sitter på Stortinget for Nordland, men har i denne perioden vært den eneste fra en Namdalskommune på tinget. Hun har vært åpen om at hun i perioder har vært utslått av alvorlig sykdom.

Les mer:
 


Les mer:

– Klar til å komme i gang med livet

Lisbeth Berg-Hansen fryktet at dattera Johanne skulle dø fra henne på badegulvet. Så ble hun selv brått alvorlig syk.

 

Les mer:

– Min mest utfordrende jobb

I den svarte regjeringsbilen på veg til Sundvolden Hotell for å møte pårørende etter massedrapene på Utøya, kommer tankene: - Hva skal jeg si? Hva skal jeg gjøre?Mer å lese på Namdalsavisa: