23 nye fotballdommere

OPPMØTE: Vel 20 dommeraspiranter på kurset som kursleder Kurth Fallmyr (til høyre) holdt på Kolvereid. To er ikke med på bildet.

OPPMØTE: Vel 20 dommeraspiranter på kurset som kursleder Kurth Fallmyr (til høyre) holdt på Kolvereid. To er ikke med på bildet.

Flere nyheter

Kveli, Rånes og Bremseth legger ut på ny turne

– Vårt beste show

Uventede funn under Namsos brannstasjon førte til dobling av kostnadene

Riving ga millionsprekk

Kommunen tar omkamp med Ulvig-konsesjon

Vil ha vedtaket opphevet

Butikkene i Indre Namdal med skikkelige ansiktsløftinger

– Vi må bare ta oss råd til ei oppgradering

Hele 23 ungdommer har nå gjennomgått dommerkurs i regi av Kolvereid idrettslag, som dermed rår over 28 klubbdommere i fotball!

Kolvereid: Leder i fotballgruppa, Kurth Fallmyr, har selv vært leder for kurset, som har gått over to teorikvelder. Nå skal de 23 ut i praksis to helger på rad med fotballcuper i Varøya og på Kolvereid.

– Deltakerne er svært interesserte, og så er det veldig bra at vi får med så mange av flyktningene, synes kurslederen.


Alle kan dømme 7-er


De ferske klubbdommerne er hovedsakelig i aldersgruppa 15–17 år, og de kan nå dømme alle 7-erkamper lokalt. Noen av de mest erfarne har alt dømt damekamper. Neste skritt etter et år med praksis er å bli rekruttdommere, og deretter at det snakk om autorisasjon for å dømme i høyere divisjoner.


God rekruttering


– De nye klubbdommerne fikk dommerdrakter fra forbundet, og det var populært. Det skaper identitet, mener Kurth Fallmyr.

Han er særdeles fornøyd med at det er så god rekruttering til dømming i klubben sin. Kolvereid idrettslag har også gjort mye for integrering av flyktningene. Det er faktisk duket for at én nå går inn i styret for fotballgruppa, ifølge lederen.

Mer å lese på Namdalsavisa: