Nærøy vil kreve millionkompensasjon

MILLIONKRAV: Ordfører Steinar Aspli mener at Nærøy kommune må kreve kompensasjon når rammeoverføringene fra staten blir redusert når Lund fra 2020 overføres til Namsos.

MILLIONKRAV: Ordfører Steinar Aspli mener at Nærøy kommune må kreve kompensasjon når rammeoverføringene fra staten blir redusert når Lund fra 2020 overføres til Namsos.

Flere nyheter

Alt kveitefiske på Sklinnabanken stanses umiddelbart

Frykter giftskandale

Den gamle brannstasjonstomta er ryddet og planert

Her kan du parkere gratis inntil videre

Sivert Moe er tilbake med ny podkast

Snooze-fornuftig om anger

Nærøy-ordfører Steinar Aspli (Sp) mener det er riktig å kreve kompensasjon fra staten når Lund-grenda blir overført fra Nærøy til den nye storkommunen Namsos.

NAMSOS: – Når en så stor andel av de stemmeberettigede på Lund ønsker å bli overført til nye Namsos kommune, mener jeg at kommunestyret i Nærøy ikke må bruke lang tid på å følge opp utfallet av folkeavstemninga. Men det er klart at vi må få kompensasjon fra staten for tap i rammeoverføringer, sier Aspli.

Les også:

Mandag skal lundingene gjøre sitt kanskje viktigste valg:

Må velge mellom Nærøy og Namsos

Mandag skal lundingene stemme for å fortsatt være en del av Nærøy, eller om de skal inn i Namsos.

Det bor i overkant av 60 personer i Lund-kretsen og ifølge ordfører Aspli utgjør det drøye to millioner kroner i statlige rammeoverføringer.

– Dette er et inntektsbortfall som staten må dekke opp, og vi vil gjøre vårt for å argumentere for det, sier Nærøy-ordføreren.

Namsos-ordfører Arnhild Holstad (Ap) tar imot folket fra Lund med åpne armer.

– Det var gledelig med et så klart utfall og det er riktig og hyggelig at Nærøy-ordføreren er så tydelig i si tolking av resultatet. Samtidig vil vi ikke forskuttere noe som helst. Vi avventer vedtak i Nærøy kommunestyre, Fylkesmannen og Stortinget, sier Arnhild Holstad som samtidig vil ha ei vurdering av om Lund bør være representert i arbeidsutvalget som skal jobbe med kommunesammenslåinga fram til Namsos, Namdalseid og Fosnes blir en kommune 1. januar 2020.

Mer å lese på Namdalsavisa: