Råd til ikke å investere?

Foto: Bjørn Tore Ness

Foto: Bjørn Tore Ness

Flere nyheter

Tverrfaglig team i på Namsos bo- og velferdssenter fikk historiens første Innovasjonsprisen helse og omsorg

Lorents (90) har blitt sprek som en fole

Julehandelen har hatt en litt treg start, men hos noen går salget strykende

Service går aldri av moten


Brannen i femmannsboligen på Byåsen i Namsos mandag endte godt. Verken liv gikk tapt eller personer ble skadet. Brannmannskapet gjorde på nytt en god jobb, men det er betenkelig at brannvesenet i Namsos selv ikke er rustet for å hanskes med slike branner.

Brannvesenet måtte låne en privat lift for å komme til med slokkeutstyret. Til alt hell var en lift tilgjengelig i nærområdet. Brannvesenet mangler en stigebil – den nærmeste tilgjengelige er å finne i Steinkjer. Selv med blålys vil det ta en time før den når fram. Det er betenkelig at offentlige ledere og politikere i Namsos kan leve med dette.


LES OGSÅ:

Brannvesenet bruker private lifter til brannslokking

Setter stigebil på vent

Da brannvesenet rykket ut til boligbrannen på Byåsen i Namsos mandag, måtte de tilkalle privat lift for å komme til i høyden.


Etter at en eldre bygård i Abel Meyers gate i Namsos sentrum ble totalskadet i mars 2011, blusset debatten om behovet for en stigebil opp. Den kom inn på budsjettet, men ble fjernet da Namsos var gjennom en økonomisk hestekur i 2014. Brannsjef Ståle Ruud opplyser til NA at en stigebil koster seks millioner kroner, og fortsatt er det ikke planer om å investere i en slik bil.

Ruud bruker argumenter som at stigebilen er dyr i drift målt mot antall timer den blir brukt, og en må se an den framtidige brannstrukturen, før en eventuell skal kjøpe den. En stigebil er ikke bare effektiv i form av å slokke brann, den er effektiv når det står om å redde liv.

Hvor lenge tør politikerne og administrasjon i Namsos å stole på at det finnes private lifter tilgjengelig når det står om liv? Dagens brannberedskap framstår ikke betryggende, dessverre.

Mer å lese på Namdalsavisa: