Vil inspirere gårdbrukere under matfestivalen

Arrangerer fagseminar: Banksjef Beate Skillingstad i Sparebank 1 SMN inviterer til seminaret «Mulighetsrommet i landbruket» i Nærøy kulturhus  fredag.

Arrangerer fagseminar: Banksjef Beate Skillingstad i Sparebank 1 SMN inviterer til seminaret «Mulighetsrommet i landbruket» i Nærøy kulturhus fredag.

Flere nyheter

Se bildeserie fra julekonsert

Ingen lager jul som D.D.E.

Har samlet inn over 11.000 for at vanskeligstilte barn skal få en god jul

Linnea (8) er årets julenisse

Har samlet inn over 11.000 for at vanskeligstilte barn skal få en god jul

Linnea (8) er årets julenisse

Voldsbruk mot lærere i Nærøy blir sak for kommunestyret

Slår og spytter på lærere

Sparebank 1 inviterer til fagseminaret «mulighetsrommet i landbruket», og de håper gårdbrukerne i regionen tar turen.

KOLVEREID: Fredag formiddag skal mulighetsrommet i landbruket diskuteres, da Sopin – matfestivalen i samarbeid med Sparebank 1 inviterer til fag- seminar med samme navn.

– Vi ønsker å legge opp et faglig innlegg til inspirasjon for dem som jobber med landbruk og har interesse av det, sier banksjef Beate Skillingstad.

– Vi vil tilrettelegge for at de skal få ny energi, og se om det går an å tenke nye tanker.

Til seminaret har de fått tak i to innledere som har utviklet gården sin med produkter som er i randsonen av den primære landbruksproduksjonen.

– De skal dele erfaringer og fortelle hva de tenker og hva de har oppnådd, sier Skillingstad.

I tillegg kommer en foredragsholder for å snakke om generasjonsskifte i landbruket, og Bertil Nyheim kommer for å presentere egne tanker og erfaringer etter å ha tatt over heimgården. Hege Lindstrøm fra organisasjonen «Inn på tunet» kommer også.

– Vi interesserer oss for Ytre Namdal som matregion, og i år har vi valgt å legge til rette for dem som driver grønn matproduksjon. Vi håper gårdbrukeren kommer, for det er for dem vi gjør dette, sier Skillingstad, som er svært fornøyd med programmet.

Mer å lese på Namdalsavisa: