Bindal blir en politiutkant

Langt: Det blir langt for ordfører Britt Helstad og de andre bindalingene om de må møte på politistasjonen for å søke om pass.

Langt: Det blir langt for ordfører Britt Helstad og de andre bindalingene om de må møte på politistasjonen for å søke om pass.

Flere nyheter

«Halve» namdalsbenken blir samferdselspolitikere

Namdalen baner veg

Åpner tomtesalget i november

Snart oppstart i Skorovatn

Flertall for å kjøpe brakker til 15,5 millioner for å huse voksenopplæringa

Skal kjøpe brakker til 15,5 millioner

Bakklandet og Nærøy kommer best ut av namdalske legekontor i Forbrukerrådets test

– Vi har forstått at vi er en servicebedrift

Politireformen krever at minst 90 prosent av befolkninga skal ha maks 45 minutter reiseveg til nærmeste tjenestested. Det kan samtlige bindalinger se langt etter.

STEINKJER: – Ingen innbyggere i Bindal kommer seg til Kolvereid på den tida, så jeg håper den politikontakten vi får kan være i kommunen to dager og at den kan utføre noe arbeid som folk vanligvis må reise til politikontoret for å gjøre, sa ordfører Britt Helstad under møtet med politimester Nils Kristian Moe.

I likhet med de fleste ordførerne i Namdalen, har hun innsett at lensmannskontoret forsvinner, og blir erstattet med en politikontakt som skal være til stede i kommunen minst én gang i uka.

– Jeg håper denne kontakten kan få mulighet til å utføre flere oppgaver enn bare å skape relasjoner i bygda. Vi blir virkelig en utkant. Vi er avhengige av politiet i Namdal, det blir ikke slik at politiet i Nordland vil kunne avlaste om patruljen er langt unna, sier Helstad som kan regne med å få ønsket sitt oppfylt.

– Oppgavene til de nye politikontaktene er ikke klare ennå, men innspillet fra Bindal skjønner jeg godt, sier politimester Nils Kristian Moe og legger til:

Bindal har i dag en lensmann som er i kommunen et par dager i uka. Selv om lensmannen forsvinner, skal han erstattes med noe som er bedre. Ikke dårligere.

Mer å lese på Namdalsavisa: