Serverte økologisk lunsj med et glimt i øyet

ØKOLOGISK MATGLEDE Kjøkkensjef Marit Aasved og kultur- og fritidskoordinator ved Namdal rehabilitering, Tone Fornes, kunne by på en økologisk og innholdsrik lunsj torsdag.

ØKOLOGISK MATGLEDE Kjøkkensjef Marit Aasved og kultur- og fritidskoordinator ved Namdal rehabilitering, Tone Fornes, kunne by på en økologisk og innholdsrik lunsj torsdag.

Det bugnet av økologiske godsaker da Overhalla storkjøkken serverte lunsj til brukere og ansatte ved Namdal rehabilitering.

HØYLANDET: – Å, at det går an! Kan noe så godt være så sunt?

Bruker Mariann Gladsø fra Namdalseid sitter foran det runde spisebordet i kantina på «rehaben» med et matfat fullt av økologiske og vegetariske varmretter.

Kjøttfritt

– Du skulle ikke tro at man kan lage så mye god mat uten å bruke kjøtt, sier hun, mens kjøkkensjef Marit Aasved gir henne tommelen opp.

Overhalla storkjøkken, som leverer alt av mat til Namdal rehabilitering, inviterte torsdag til økodag i forbindelse med Økouka i Nord-Trøndelag.

Etter fire velsmakende revyinnslag fra skoleelever fra Høylandet – tok kjøkkensjefen over og ramset opp et stort antall retter de hadde laget for dagen.

Tradisjonsmat

– Vi serverer namdalsk tradisjonsmat – og alt er uten en eneste kjøttbit, sier Aasved som kunne friste med blant annet kleppmelk, næringsdrikke, økologisk lasagne, humus og brød med ulike smakstilsettinger.

– Vi er veldig fornøyd med maten vi daglig får fra Overhalla storkjøkken – og vi er veldig imponert over alt vi har fått servert her i dag, sier Tone Fornes på Namdal rehabilitering.

Mer å lese på Namdalsavisa: