Samferdselsministeren forventer skjerping med avisleveringen

Flere nyheter

Det går ikke så det griner i reiselivet, men det grines over løftebrudd

Arbeidsplasser i fare

Trude Wester hedret under generalforsamlinga i NHO Service

– En pris som betyr mye

Vil tilby varer fra ulike overskuddslager

Slik skal Britt slå billigkjedene på pris

OSLO (NTB): To lørdager på rad har det vært trøbbel med leveringen av aviser etter at selskapet Kvikkas tok over oppdraget. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) forventer «langt bedre» denne lørdagen.

I et intervju med Medier 24 vedgår Solvik-Olsen at leveringen har vært for dårlig flere steder etter at Kvikkas tok over leveringen til abonnenter i rundt 15 prosent av landet hvor det ikke finnes avisbud 1. november.

Forstår at det svir

– Jeg forstår utmerket godt at dette er vondt for avisene som har problemer, sier han.

Ifølge Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) førte distributørskiftet til at 45.000 abonnenter ikke fikk avisen den første lørdagen med den nye ordningen, men samferdselsministeren mener det reelle tallet var lavere. Han sier at han er veldig spent på hvordan det går denne helgen.

– Vi må forvente at de viser en markert forbedring nå på lørdag, at de viser evne til endringer. Det var «oppgang» fra første lørdag til forrige helg. Men hvis denne ikke fortsetter, vil selvsagt min tålmodighet være langt mer tynnslitt, sier Solvik-Olsen.

Han angrer likevel ikke på at regjeringen ga leveringsoppdraget til Kvikkas i stedet for Posten. Postens anbud var 100 millioner kroner dyrere over to år. (©NTB)

Mer å lese på Namdalsavisa: