Helgesen mener han står fjellstøtt

Flere nyheter

Se bildeserie fra julekonsert

Ingen lager jul som D.D.E.

Har samlet inn over 11.000 for at vanskeligstilte barn skal få en god jul

Linnea (8) er årets julenisse

Har samlet inn over 11.000 for at vanskeligstilte barn skal få en god jul

Linnea (8) er årets julenisse

Voldsbruk mot lærere i Nærøy blir sak for kommunestyret

Slår og spytter på lærere

Miljøvernministeren avviser Kiærs påstander, og mener han ikke hadde annet valg enn å omgjøre fellingsvedtakene.

OSLO: – Vilkårene for felling i naturmangfoldsloven og Bernkonvensjonen må være oppfylt for at regjeringen skal kunne tillate lisensfelling. Regjeringen ba derfor Lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet vurdere spørsmålet. Lovavdelinga konkluderte med at det ikke er hjemmel for felling av ulvene i noen av de fire aktuelle revirene. Det er et faktum ingen kan se bort fra, skriver miljøvernminister Vidar Helgesen (H) i en e-post.

Han avviser også Kiærs påstand om at han har overprøvd Stortingets vedtak.

– Stortinget legger til grunn at regjeringen skal følge Norges internasjonale forpliktelser i Bernkonvensjonen. Partiene fra ulveforliket i vår, Høyre, Frp, Ap og KrF slo fast at «forvaltninga av ulv skal skje innenfor rammen av internasjonale forpliktelser etter Bernkonvensjonen og naturmangfoldsloven, skiver Helgesen som heller ikke vil melde seg ut av Høyre.

– Jeg står fjellstøtt på Høyres program, formålsparagraf og regjeringsplattformen.

Mer å lese på Namdalsavisa: