Drømme-vinterferie for Grong skisenter

– Hvorfor vi er her? Fordi det er kjekt, vel

Med 6.000 besøkende kan Grong skisenter juble over en vinterferie der det meste har klaffet. Og bedre skal det bli, denne uka er det nemlig vinterferie i nabofylket i nord.

Vennegjeng på tur Her har vi det supert sammen, sier vennegjengen fra Namsos; Piriyanka Piratheepan, Ingeborg Hegge, Marit Knutzen og Irene Hegle.

Etter 15 år tror jeg aldri jeg har sett så mange stå i heiskø før.

BJARNE BRØNDBO
NAMDALSAVISA

GRONG: For det er ikke bare namdalinger og trøndere som benytter seg av alpinanlegget på Bjørgan.

– Vi er så heldige å ha to vinterferieuker i år. Vi har mange hyttefolk og campinggjester fra Brønnøysund og Sømna-området. Vi venter et bra innrykk når de nå får vinterferie, sier Ola Seem, daglig leder på Grong skisenter.

Han kan se tilbake på ei svært god vinterferieuke. Siden forrige helg har over 6.000 besøkt skianlegget. Bare på lørdag var over 1.300 rundt omkring i bakkene.

– Det er vanvittig bra – mye bedre enn i fjor. Vi har hatt gode forhold i løypene hele uka. I tillegg tror jeg det hjelper på besøket at det også har kommet snø i nærområdene og i lavlandet, sier Seem.

Varsku – en Brøndbo i løypa!

Han har vært daglig leder for skisenteret siden oktober i fjor, og kan melde om en positiv «førstesesong».

– Det har vært en god sesong med bra besøk og gode forhold – så da er det bare artig å være «sjef», selv om det blir lange dager og sene kvelder, sier Seem, som også skryter av eierne.


DJ Brown og Skei & PT lagde liv på afterski-arrangement på Bjørgan

Varmet publikum med party i alpinbakken

Innherredsbygg og namdaling – hånd i hånd. Det var lite rivalisering å spore da Grong skisenter inviterte til afterski i alpinanlegget lørdag.

 

– Både styret og eierne er med «på laget» og sørger for at vi får gjennomført våre ambisjoner, sier han – og peker på blant annet opprustning av grillhytta «Åttkanten» og årets konserter rundt om i senteret.

Bjarne Brøndbo sørget for godstemning da han underholdte i skistua torsdag – og mens Seem forteller om kvelden, kommer hovedpersonen selv susende nedover bakken.

– Er det ikke fantastisk her? Vi har vært her i 15 sesonger nå, og jeg tror aldri jeg har sett så mange stå i heiskø, sier Brøndbo og peker med skistaven.

– Ja, i dag er det bare helt nydelig. Perfekt vinterstemning, sier Seem.

RAPPORT FRA BJARNE Bjarne Brøndbo avlegger rapport om løypeforholdene til daglig leder Ola Seem. Sistnevnte har god grunn til å være fornøyd etter ei uke med topp værforhold og mye besøk.

 

Deilig i campingstolen

Oppe i bakken kommer en vennegjeng kjørende nedover – den ene litt stødigere enn den andre.

– Dette er første gang jeg står på slalåmski. Det er litt vanskelig å holde seg oppreist, men jeg får gode råd fra dem som har prøvd det før. Det er uansett artig da, sier Piriyanka Piratheepan (16) fra Namsos.

– Hvorfor bruker dere vinterferien her oppe på Bjørgan?

– Fordi vi har lyst til å ha det kjekt sammen – og det får vi her. Det er fint vær, og ikke for kald vind heller – så vi har det helt supert, sier Irene Hegle (18) fra Bangsund.

Mens Ingeborg Hegge (20) er erfaren på snøbrettet, er det også første gang på slalåmski for Marit Knutzen. Men det blir neppe den siste.

– Vi holder oss i barnetrekket foreløpig, men har planer om å prøve den større bakken snart, sier hun.

Mens noen bruker dagen i bakkene, tar andre livet med ro. I hver sin godstol på campingområdet sitter Tove Kvaløy fra Leka og Ann-Iren Hindberg fra Leksvika og nyter tilværelsen, i selskap med kakao og potetgull.

– Dette er tredje helga på rad at vi er her oppe. Det er så deilig. Nå venter vi på sola, før vi skal på afterski. Så her har vi det topp, sier Kvaløy.

CAMPINGLIV Tove Kvaløy (til venstre) og Ann-Iren Hindberg koser seg i hver sin campingstol mens de venter på at sola skal dukke på igjen.