Publikumsprisen til «Sameblod»

Publikumsprisen til «Sameblod» Søndag fikk filmen «Sameblod» Publikumsprisen på den internasjonale filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. Sørsame Lene Cecilia Sparrok fra Namsskogan spiller hovedrollen i filmen, som er regissert av Amanda Kernell.
            (Foto: Presse)

Publikumsprisen til «Sameblod» Søndag fikk filmen «Sameblod» Publikumsprisen på den internasjonale filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. Sørsame Lene Cecilia Sparrok fra Namsskogan spiller hovedrollen i filmen, som er regissert av Amanda Kernell.Foto: Presse

Flere nyheter

Bilkjøring har rasert fire kilometer av skiløypa på Spillum

Løypesjefen: – Jeg blir bare lei meg!

I 1957 startet Bjørn Lie Namsos Vektløfterklubb. 60 år senere er han fortsatt pådriver i miljøet.

Snart 82 år, men fortsatt sterk som en Bjørn ...

Søndag fikk filmen «Sameblod» Publikumsprisen på den internasjonale filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. Sørsame Lene Cecilia Sparrok fra Namsskogan spiller hovedrollen i filmen, som er regissert av Amanda Kernell.

«Sameblod» hadde premiere på norske kinoer fredag og har jevnt over mottatt gode kritikker. 19-åringen fra Namsskogan har fått mye skryt for sin filmdebut, og vant prisen for beste kvinnelige skuespiller under filmfestivalen i Tokyo. Filmen har fra før blitt kåret til beste nordiske film under Gøteborg filmfestival samt beste europeiske film i «Giornate degli Autori-Venice Days»-seksjonen på filmfestivalen i Venezia.

Mer å lese på Namdalsavisa: