Ba selv om å få spille på Ullvaren kafe

Nå skal Bjarne stå på egne bein

For første gang på 20 år skal Bjarne Brøndbo stå alene på en scene i Namsos.

BARE BJARNE Ikke siden «After Eight-dagene» på 90-tallet har Bjarne Brøndbo stått alene på en scene i Namsos. Etter en gjesteopptreden for Kveli Rånes Bremseth i januar, tok Brøndbo kontakt med Arild Frydenlund på Ullvaren kafe – og 10. mai blir det «Bærre Bjarne» på Ullvaren. FOTO: BJØRN TORE NESSFoto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Etter at D.D.E. ble et av Norges mest populære liveband, har det tilhørt sjeldenhetene at Bjarne Brøndbo selv har plukket opp telefonen og kontaktet arrangører for å få stå på scenen.

Det har han imidlertid gjort nå.

– I midten av januar hadde Kveli Rånes Bremseth show her på Ullvaren. Da stakk Bjarne innom og hadde en gjesteopptreden på slutten. Og det ga tydelig mersmak. Etter dette spurte han meg om å få gjøre et show her en dag. Og i mai blir det virkelighet. Det setter jeg stor pris på, sier daglig leder på Ullvaren Kafe, Arild Frydenlund.

For 10. mai står overhallingen på scenen i Namsos for første gang siden «pianobar-tida» hos After Eight på 90-tallet.

– Det var masse folk her den kvelden i januar. Det var utrolig høy trivselsfaktor, så jeg sa til frua i etterkant at «dette har jeg lyst til å gjøre sjøl også». Nå blir det show, og nå håper jeg bare det kommer noen. Men dette blir noe helt annet enn det jeg gjorde på After Eight for 20 år siden, sier Bjarne Brøndbo og smiler.

Tett på Bjarne

I 2017 kommer han til å gjøre i overkant av ti liveshow, blant annet i Drammen med plass til over 500 mennesker.

– Her er det plass til 150 mennesker. Det blir noe helt annet?

– Ja, men jeg begeistret over hva de har fått til her. Det blir intimt og hyggelig.

– Hva slags show blir dette?

– Det blir mange kjente sanger – og en del prating. Det blir en tett-på-opplevelse. Jeg kommer til å snakke om det å være født på 60-tallet – det å registrere at du ikke føler deg gammel – men at det samtidig har skjedd utrolig mye rundt deg i samfunnet siden jeg vokste opp på Skage. Det blir mye lokale historier som jeg tror mange vil kjenne seg igjen i.

Null solgte billetter

– Hvilke sanger kommer du med?

– Det er klart at «Vinsjan på kaia» og «Det umulige e mulig» kommer nok – men det blir ikke bare D.D.E.-sanger. Det kan godt hende jeg tar en Tysland- og en Åge-sang eller to. Det har jeg ikke helt bestemt meg for ennå, sier Bjarne som skal traktere både tramporgel og piano 10. mai.

– Jeg tror det vil bli en veldig fin kveld, så håper jeg at folk dukker opp. Jeg sjekket billettsalget tidligere i dag, og det var solgt null billetter, så det skal være mulig å kapre en billett ennå, sier Brøndbo og ler.