Thomassen ute av bispe-finalen

Dagfinn Thomassen er ute av kampen om å bli Nidaros sin neste biskop.

NÅDDE IKKE OPP Dagfinn Thomassen blir ikke ny Nidaros-biskop.

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: Det går fram av en pressemelding fra Den norske kirke.

Prost i Orkdal, Dagfinn Thomassen, havnet på fjerdeplass i avstemninga med 12,10 prosent av stemmene. Prost i Lofoten, Kristine Sandmæl ble nummer fem, og er i likhet med Thomassen ute av dansen.

Innherredsprosten videre til finalen

Det er Strinda-prosten Herborg Finnset som skal ha fått flest stemmer – og som seiler opp som den store favoritten til å bli ny biskop i Nidaros etter Tor Singsaas. Prost Ragnhild Jepsen i Nidaros domprosti og prost Nils Åge Aune i Sør-Innherrad ble henholdsvis nummer to og tre i avstemninga og er med i den siste finalerunden.

Herborg Finnset som nå anses som favoritt til å få embetet, tapte for tre år siden i avstemninga om å bli biskop i Nord-Hålogaland.

Menighetsråd har stemt

I denne avstemningsrunden har alle menighetsråd og vigslede organister, diakoner og kateketer i Nidaros deltatt. Alle landets proster og teologiske professorer har også avgitt sin stemme nå.

Stemmegivninga pågikk helt fram til midnatt torsdag, og fredag ble stemmene talt opp hos Kirkerådet i Oslo.

Dagfinn Thomassen som har lang fartstid som prest i Namdalen, og sist som prost, kom med i finalerunden i siste liten og på bakgrunn av en kampanje som ble igangsatt for å fremme hans kandidatur.

– Det har selvsagt skapt noen forventninger å være blant de fem, men dette er noe jeg lever greit med. Jeg ønsker de tre nominerte lykke til, og uansett hvem det blir av dem tre, blir det helt sikkert en flott biskop, sier Thomassen til NA.

Det er nå kirkerådet i Nidaros som skal ansette ny biskop. Det skjer på deres møte 12.–14. juni.