Fikset drosjeløyve til el-sykkel

Høylandet kommune har som flere namdalskommuner fått en el-sykkel i gave. Nå har de fikset eget drosjeløyve.

NY SYKKEL Sjåfør Per Ivar Iversen med rådmann Liv Elden Djokoto og kommunalsjef omsorg Bernt Harald Opdal tester den nye drosjesykkelen.Foto: Inger Sofie Aune Johannessen

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: «Sammen på sykkel» er en ideell organisasjon som har som mål å bidra til bedring av folkehelsa i Norge, og med økonomisk støtte fra Gjensidigestiftelsen skal alle kommuner få tilbud om en el-sykkel. Og først er det de nordtrønderske kommunene som får tilbudet.

– Det er lenge siden Høylandet kommune begynte å søke for å få en slik sykkel, men nå er vi veldig glade for å ha fått sykkelen i gave, sier Inger Sofie Aune Johannessen, utviklingskoordinator i Høylandet.

Drosjesykkelen er nå plassert på Høylandet sykeheim, og samtidig som sykeheimen ble sertifisert som livsgledesykehjem, ble også den nye sykkelen presentert.

– I forbindelse med at vi fikk sykkelen, tenkte vi at vi skulle gjøre noe ekstra. Derfor ringte vi Joar Aksnes i fylkeskommunen for å spørre om å få et løyvenummer. Det syntes han var artig, så da ble det litt ekstra med sykkelen, sier hun.

– Sykkelen ble tatt i bruk første dag, og den er veldig godt mottatt. Nå blir neste steg å søke om flere sykler. Det gir beboerne en mulighet til å komme seg litt utafor sykeheimen, sier Aune Johannessen.