Fornyet ekteskapsløftene

PERLEBRYLLUP: Lornts Mørkved stilte som forlover for Ole Anders Olsen i Sparebank 1 SMN, som skar et stykke av kaka med revysjef Anita Østby og hennes forlover Marte Fløan Beisvåg. Foto: Tor Ivar Viken
            (Foto: Tor Ivar Viken)

PERLEBRYLLUP: Lornts Mørkved stilte som forlover for Ole Anders Olsen i Sparebank 1 SMN, som skar et stykke av kaka med revysjef Anita Østby og hennes forlover Marte Fløan Beisvåg. Foto: Tor Ivar VikenFoto: Tor Ivar Viken

Flere nyheter

Bilkjøring har rasert fire kilometer av skiløypa på Spillum

Løypesjefen: – Jeg blir bare lei meg!

I 1957 startet Bjørn Lie Namsos Vektløfterklubb. 60 år senere er han fortsatt pådriver i miljøet.

Snart 82 år, men fortsatt sterk som en Bjørn...

Det holder som oftest ikke med ei vanlig underskrift når Norsk revy på Høylandet skriver under samarbeidsavtaler. Spesielt ikke når det er snakk om perlebryllup.

HØYLANDET: Det ble altså et storstilt selskap på Høylandet da prest Claes Blom Mørch var med og sørget for at fornyelsen av løftene mellom Norsk revy og Sparebank 1 SMN gikk riktig for seg. Lornts Mørkved stilte som forlover for banksjefen, mens Marte Fløan Beisvåg tok på seg rollen som forlover for festivalsjef Anita Østby. Hanne Vilja Sagmo, fagansvarlig i Norsk Revyfestival var også med på den hyggelige markeringa.

– Norsk Revyfestival er viktig for Høylandet og for samholdet på bygda. Det er en glede for banken å støtte aktivitet som bidrar til å opprettholde stolthet og næringsutvikling i små bygdesamfunn, sier banksjef i Sparebank 1 SMN, Ole Anders Olsen.

– Folk sier det var galskap å starte en festival på Høylandet i 1987, men det var også galskap av banken å gi 100.000 kroner til prosjektet. På den tida var det mye penger – et kvart hus. Vi er stolte av å ha vært med hele vegen. Det er ikke en selvfølge at NM i revy skal være på Høylandet, og vi er gjerne med og bidrar for at det skal fortsette å være der i årene framover, legger han til.

I år bidrar banken med 375.000 kroner, og Sparebank 1 SMN har vært trofast med Revyfestivalen i sine 30 år som godt gift. Det ble derfor feiret med kake og kaffe da partene markerte sitt perlebryllup.

– Festivalen bidrar til stolthet i bygda, den er viktig for samholdet og det er et kjempegodt eksempel på fellesskap og dugnadsånd. Det er klart vi er med på å støtte det. Dessuten er revy noe som engasjerer mange og det er viktig for oss å være med på å løfte fram den typen kulturaktivitet, forteller banksjefen.

Mer å lese på Namdalsavisa: