En hel masse stolte namdalinger

NAVN: Hanne Kristoffersen
Alder: 25
Bosted: Kolvereid
(Foto: Sturla Nordbøe)

NAVN: Hanne Kristoffersen Alder: 25 Bosted: Kolvereid Foto: Sturla Nordbøe

Flere nyheter

Namsos til topps på tabellen – nå venter toppkamp i Kleppen

Emanuels store dag

Amund Sundvik slo til for Lierne i helga. Framover vil det meste handle om Stod.

Eliteserien neste stopp

Festkonsert markerte slutten på åpningsuka

Thomas rørte Venche og Kuben til tårer

Rekordmange utstillere og et stappfullt torg på årets Sopinfestival

Folket er fortsatt sultne på matfestival

Hanne flyttet heim til Kolvereid etter ni år, søstera etter fire og snart er alle skolevenninnene tilbake i heimbygda.

Den straks 26 år gamle kolvereidjenta legger ikke skjul på at det er lite aktuelt å la sønnen på snart fire år og dattera som er ventet i august, vokse opp andre steder enn i Norges minste by. Selv samboer Lasse fra Trondheim kommer flyttende til Kolvereid for godt i høst.

– Lasse synes også at Kolvereid er en fin plass, han er klar for nye utfordringer. Om han flytter fra venner og familie i Trondheim, så finner han seg nye venner her, ler den blide kokken i solskinnet på boligfeltet Nordre.

Egentlig hadde ikke Hanne andre planer enn å ta læretida som kokk i Trondheim da hun dro fra Kolvereid. Imidlertid gjorde møte med gutter og nye spennende opplevelser i stiftsstaden at hun ble i ni år. I fjor bød anledninga seg til å kjøpe hus i det rolige boligfeltet der hun selv vokste opp. Kokkejobb fant hun ikke, så inntil videre jobber hun som assistent i Kolvereid barnehage. En jobb hun trives langt bedre med enn hun hadde drømt om.

– Men det er kokk jeg har utdannelse som, og det er det jeg vil være. Det er ikke bare-bare å begynne for seg selv her heller, innser 25-åringen.

To kokker på jobbjakt

Samboer Lasse er også kokk og har ukependlet til Trondheim så langt. I september kommer han flyttende og starter i jobb hos SinkabergHansen inntil videre. Begge fortsetter likevel å søke på kokkejobber. Umulig å få jobb er det ikke, de to har allerede takket nei til en forespørsel.

– Vi tar på oss jobber nå også. Jeg skal koke i bryllupet til søstera mi i sommer, smiler Hanne, som er sikker på at ny jobb ordner seg. Det er heller ikke så lenge til hun skal føde parets andre barn.

– Å måtte vente i lyskryss og stå i kø blant tusen mennesker i daglig- varebutikk var ikke noe for meg. Her er det fint for oss, her er det trygt å vokse opp for ungene. De kan løpe hvor de vil, det er nesten ikke trafikk i boligfeltet, begrunner Hanne Kristoffersen valget om å vende nesa hjemover igjen.

– Skole og fritidstilbud er kanskje bedre i Trondheim, så for den del kunne vi nok blitt der.

Familien ble værende

Familien hennes kom flyttende til Kolvereid like før yngstejenta Hanne selv ble født i 1991. Mamma er fra Orkdal, pappa fra Frøya i Sør- Trøndelag. Men nå er altså alle samlet på Kolvereid og stortrives der.

– Det er godt å ha familie og venner rundt seg. Og for Lasse blir det å skaffe seg en ny vennekrets her, påpeker hun.

Når den siste av hennes beste skolevenninner kommer flyttende heim neste år, er også hele vennegjengen igjen samlet i heimbygda. Det viser jo at denne generasjonen er «heimkjære» i massevis og at distriktet er attraktivt. Mange «stolte namdalinger».

Hanne Kristoffersen sliter med å plukke ut det hun mener må være den fineste plassen i Namdalen. Etter noe vurdering ender hun opp med å peke ut den fantastiske badestranda på Abelvær.

– Det var mest der vi dro på badetur, minnes hun. Bading ble det også på Kjeøya og Rongdalsmoen.

– Kjeøya er jo nå fredet til langt utpå sommeren og på Rogndals- moen er det så mye klegg, sier hun – med en latter.

Mer å lese på Namdalsavisa: