Dame i 60-årene funnet i god behold etter leteaksjon

Søkehund: Det er satt inn hund i søket etter den savnede kvinnen. (Foto: Tor Ivar Viken)

Søkehund: Det er satt inn hund i søket etter den savnede kvinnen.Foto: Tor Ivar Viken

Den savnede kvinnen startet turen fra Svorttjønna, vest for Øyvatnet.

Den savnede kvinnen startet turen fra Svorttjønna, vest for Øyvatnet.

ORIENTERES Her blir mannskapet i Sea King-helikoptret orientert om søkeområdet av politi og Røde Kors. (Foto: Tor Ivar Viken)

ORIENTERES Her blir mannskapet i Sea King-helikoptret orientert om søkeområdet av politi og Røde Kors.Foto: Tor Ivar Viken

1 / 5
Flere nyheter

Historisk dag da Namdal regionråd ble stiftet i Røyrvik

Fylkesmann-lærling imponert over namdalingene

Fem namdalinger tok norgescuppoeng – Bruvoll best på 10. -plass

Spår Hundseth helt i toppsjiktet

Klokka 01.19 natt til onsdag meldte politiet at kvinnen i 60-årene som hadde gått seg bort i fjellområdet ved Skrøyvdalsvegen var funnet i god behold.

HØYLANDET: Rundt klokka sju tirsdag kveld meldte politiet om at Sea King-helikopter var på tur inn i området nordvest for Øyvatnet for å lete etter en dame i 60-årene som hadde gått seg bort i skogen. Seks timer senere ble kvinnen fra Høylandet funnet. Sliten, men i god behold. Hun skal ha startet turen fra ei hytte ved Svorttjønna, som ligger vest for Øyvatnet.

- Hun var kald, frossen og veldig sliten, men ellers i god behold. Hun hadde gått seg bort, og det var tunge forhold med mye snø der oppe, forteller operasjonsleder Dag Hjulstad i Trøndelag politidistrikt og legger til at hun ble funnet klokka 01.10.

- Vi var i kontakt med henne rundt 18.30. Da hadde Sea King-helikopteret kontakt via SMS. Hun er sliten, men det er godt vær i området, sier Jan Tore Tiltnes hos politiet i Trøndelag.

Like etterpå gikk kvinnen tom for strøm på telefonen og politiet har ikke hatt kontakt med henne etter det.

NAs mann på stedet fortalte at folk fra Overhalla Røde Kors og politi var på veg inn i området for å lete etter kvinnen.

Sivilforsvaret ble også kalt inn for å bistå i leteaksjonen. Nord Trøndelag Sivilforsvarsdistrikt bisto med 19 personer fra avdelingen FIG Grong. I tillegg var mannskaper fra Sivilforsvarets mobile renseenhet (MRE) på vei fra Steinkjer for å etablere kommandoplass for skadestedsleder i søksområdet. I tillegg ble hunder flydd inn til et området hvor de ble observert spor.


LETER: Mannskaper fra politi, Overhalla Røde Kors og Sivilforsvaret er på plass for å lete etter kvinnen i 60-årene.Foto: Tor Ivar Viken

 
Mer å lese på Namdalsavisa: