Galskapen varer evig

(Foto: BJØRN TORE NESS)

Foto: BJØRN TORE NESS

Det står stor respekt av denne innsatsen.

Flere nyheter

Namsos til topps på tabellen – nå venter toppkamp i Kleppen

Emanuels store dag

Amund Sundvik slo til for Lierne i helga. Framover vil det meste handle om Stod.

Eliteserien neste stopp

Festkonsert markerte slutten på åpningsuka

Thomas rørte Venche og Kuben til tårer

Rekordmange utstillere og et stappfullt torg på årets Sopinfestival

Folket er fortsatt sultne på matfestival

Det er mange grunner til å være stolt over å være namdaling. En av bærebjelkene i vårt gode selvbilde er det hållingene som har regien på. Det er klart for en ny revyfestival og ingen som helst festival. Det er 30-årsjubileum og før herligheten starter kan vi slå fast følgende: Om sola er borte noen dager i løpet av året, dør aldri galskapen på Høylandet.

Takk og pris for det. Vi kjenner alle til hvordan det startet i et juleselskap hvor Lornts Mørkved og Andreas Mørkved Romstad sådde ideen til en revyfestival. De var fødselshjelperne til det som har utviklet seg til å bli landets morsomste festival. Som fortsatt er en «høydare» for revyartister fra hele landet. Det er heller ikke et arrangement for bare menigheten – publikum strømmer til.

Driftige hållinger har skapt dette gjennom en solid dugnadsinnsats med hjelp fra gode revyentusiaster fra nabokommunene. Det et velsmurt og profesjonelt apparat som holder hjulene i gang. Likevel krever det sitt, ikke bare under festivaldagene, men utallige timer i forkant også. Det står stor respekt av denne innsatsen.

Høylandet er navet og drivkrafta for mye av revyarbeidet som utføres over hele landet. Det er imponerende at de har klart å holde denne posisjonen gjennom 30 år. Det vitner om at man over år har hatt dyktige folk i organisasjonen, som har evnet å ta tak i alle aspekter med revyvirksomhet.

Det ingen tvil om at Revyfestivalen har betydd mye og har vært en inspirasjonskilde for lokale arrangører i Namdalen. I dag er vi stolte namdalinger, og ekstra stolte av hållingene. Lykke til, alle dere som sørger for latter og galskap i dagene og årene som kommer. Vi trenger slikt!

Mer å lese på Namdalsavisa: