Hvem blir årets økobonde?

Illustrasjonsfoto
            (Foto: Eva Hedegart, Norsk landbruksrådgivning)

IllustrasjonsfotoFoto: Eva Hedegart, Norsk landbruksrådgivning

Flere nyheter

Bilkjøring har rasert fire kilometer av skiløypa på Spillum

Løypesjefen: – Jeg blir bare lei meg!

I 1957 startet Bjørn Lie Namsos Vektløfterklubb. 60 år senere er han fortsatt pådriver i miljøet.

Snart 82 år, men fortsatt sterk som en Bjørn ...

Kommuner føler seg forbigått i politireformen

– Dette svekker tilliten

Har du noen gode forslag, vil gjerne Fylkesmannen ha navnene!

NAMSOS: Som en del av satsinga på å fremme økologisk matproduksjon i Nord-Trøndelag, vil Fylkesmannen i samarbeid med Økologiske foregangsfylker gjennomføre kåring av Årets økobonde i Nord-Trøndelag 2017.

– Denne prisen ønsker vi skal gå til en person som er god på økologisk produksjon, har god agronomisk drift og ved husdyrproduksjon god dyrevelferdsmessig drift. Gode økonomiske resultat av drifta vil også være et viktig kriterium. I tillegg vil det vektlegges om vedkommende er utforskende og nytenkende og har gjort en innsats for å profilere økologisk landbruk, skriver Fylkesmannen på sin hjemmeside.

Nord-Trøndelag er stor på økologisk matproduksjon i landssammenheng og Trøndelag ønsker å bli enda større på økologisk produksjon i og med at markedet nå er i vekst.

– En faktor for å motivere til økologisk produksjon, er å ha gode forbilder og hente erfaring fra andre som har gjort en solid innsats på området, mener Fylkesmannen.

Forslag til kandidat kan sendes til Fylkesmannen innen 15. september. Prisen deles ut under Økologisk seminar på Bjerkem fredag 29.september.

Mer å lese på Namdalsavisa: