Kjenner namdalen bedre enn de fleste

Navn: Sissel Fløan Solum
AldeR: 54
Bosted: Skage
            (Foto: Bastian Øien Alstad)

Navn: Sissel Fløan Solum AldeR: 54 Bosted: SkageFoto: Bastian Øien Alstad

Vi fråtser i tilbud både innen kultur og idrett, og det er imponerende på et såpass lite sted.

Sissel Solum, stolt namdaling
Sissel Fløan Solum kjenner Namdalen helt fra svenskegrensa og ut til havet.

Hun vokste opp i Namsos, nærmere bestemt Kleppen. Og Sissel kan fortelle om ei ungdomstid med høyt aktivitetsnivå både i idrettsanlegget og i skiløypa.

– Jeg hadde en veldig morsom oppvekst i Kleppen. Vi var en stor og sammenspleiset gjeng som var i aktivitet. Det var fotball, ski, håndball i tillegg til at vi tilbrakte masse tid på isen.

Skøytemiljøet i Kleppen

For det var skøyter som var den store greia, og Sissel var en del av det store skøytemiljøet i Namsos på starten av 1970-tallet.

– Skøyteisen i Kleppen var et slags datidas Lagre'. I ukedagene var det musikk fra stereoanlegget fra klokka 17 til 19, og det kunne være opp mot hundre barn og ungdom på isen.

Som 11-åring utmerket hun seg i idretten.

– De som var gamle nok til å kjøre bil, tok med oss yngre rundt omkring på konkurranser. Da jeg var 11 år, ble jeg nummer tre i trøndersk mesterskap. Vi deltok i mange konkurranser rundt omkring i Trøndelag, sier hun.

Bosatte seg på Skage

Men skøytemiljøet døde etter hvert ut, og Sissel begynte senere på folkehøgskole i Grong, etterfulgt av en tur til Australia. Som 20-åring fant hun mannen sin, Steinar Solum, og de bosatte seg på Ranemsletta.

– Vi bodde et par år på Sletta, mens jeg pendlet til Namsos på jobb. Jeg kjørte forbi Skage hver dag, og tenkte ofte: Her skal jeg i hvert fall ikke bo! Men hvor endte jeg opp?

Jo, Sissel flyttet til Skage. Og der har hun trivdes fra første stund.

– Fantastisk trivelig sted å bo, med flotte folk. Vi har alt vi trenger.

For to år siden begynte Sissel å jobbe hos Midtre Namdal sam- kommune som sekretær innen miljø og landbruk.

– Fineste sted på jord

Mye av fritida tilbringer Sissel på hytta i Lierne. Selv om hun trives på der, er det ikke Lierne hun har i tankene når hun skal velge Namdalens fineste sted.

– Jøssundfjorden er det fineste stedet på jord. Mamma vokste opp der ute, og jeg har vært der mye og besøkt besteforeldrene mine i oppveksten.

Hun har heller ikke sluttet å besøke Flatanger.

– Jeg er der hver sommer, og helst oftere. Fantastisk sted med null mobilsignal, fantastisk natur og man må kjøre båt for å komme til huset.

Da ungene var små, var hun med dem rundt på aktiviteter, men da de flyttet ut, ble hun for alvor mer aktiv selv.

– Det går i ski, sykling og fjellturer, forteller den spreke 54-åringen.

Å flytte fra Namdalen har aldri vært et tema for Sissel – hun trives altfor godt.

– Jeg tror det har noe med nær- heten og gjøre. Vi kjenner hverandre, og jeg synes det er godt at det ikke er så stort. I tillegg har vi alt vi trenger. Vi fråtser i tilbud, både innen kultur og idrett, og det er imponerende på et såpass lite sted.

Mer å lese på Namdalsavisa: