– Positivt for Namsos

– Tilbudet vil gi mer til de som virkelig trenger det, sier Lisa Gamst Aglen (H) om etableringa av Noen AS i Namsos.

ØNSKER PRIVAT AKTØR VELKOMMEN Høyre-politiker Lisa Gamst Aglen mener Heidi Wang og Noen AS vil være et positivt bidrag til eldreomsorgen i Namsos.Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Namdalsavisa skrev onsdag om Heidi Wang og Noen AS som ønsker å tilby private helsetjenester i samarbeid med namdalske kommuner.

Helse- og omsorgssjef i Namsos kommune, Morten Sommer, mente det ikke er et stort privatmarked i Namsos – og uttrykte bekymring for at aktører som Wang vil konkurrere med frivillige organisasjoner.

Det er Aglen uenig i.

– Konkurrere med frivillig-heten? Dette vil jo være et kjempesamarbeid med frivilligheten. Så får det være opp til familier hvor mye de ønsker å bruke tilbudet. Med Noen AS i Namsos, vil pårørende og brukere få et bedre tilbud i Namsos, sier Aglen og legger til:

– Kommunen vil spare penger på en slik etablering, gjennom at eldre kan være heime lenger. Vi i Høyre ser på etableringa som et veldig positivt tilbud for innbyggerne i Namsos.


Heidi vil tilbyprivate helsetjenester

Norge står overfor en eldrebølge helsevesenet vil få utfordringer med å håndtere. Nå vil Heidi Wang tilby private helsetjenester i samarbeid med namdalske kommuner.

 

– Ikke et stort privatmarked

Morten Sommer er redd at private aktører vil konkurrere med frivilligheten i samfunnet.