Søndag skal Arjola vise seg fram i Liernehallen

– Spiller gjerne Lierne opp i eliten

Arjola Prenga – navnet klinger blant trønderske volleyballelskere. Hun var kaptein i store deler av storhetstida til Stod. Nå er hun tilbake – for Lierne i 1. divisjon.

TRIVES Arjola Prenga ser fram til sin debut i Liernehallen når laget møter Tromsøstudentene til volleyballoppgjør i 1. divisjon søndag.

NAMDALSAVISA

NORDLI: Det tar interessen for volleyball i fjellbygda, som fra før er kjent for stort engasjement og fulle tribuner, til nye høyder. Mens hele volleyballmiljøet i Lierne gleder seg, er 31-åringen fra Albania minst like begeistret.

– Herlig gjeng

– Jeg har jo spilt bare ei helg. Til gjengjeld ble det seks kamper, så jeg begynner å bli godt kjent med både jentene, trenerne og hele støtteapparatet. Alle sammen er så hyggelige. Trenerne er flinke, og laget består av mange unge jenter som virkelig vil noe. I tillegg er det noen spillere med mer erfaring, som Linn Totsås. Hun er fantastisk, sier Arjola Prenga.

Den albanske jenta har bodd i Grong siden i september, men det er først i det siste at hun har blitt med på trening med Lierne. Sist helg debuterte hun altså for sin nye klubb. 31-åringen bidro sterkt til at Lierne spilte seg til finalen, og vant hele rankingen i Sandnes.


 

Opp i eliteserien?

Førstkommende søndag er Tromsøstudentene motstandere i 1. divisjon i Liernehallen. Da blir det stinn brakke – og gode muligheter for mer Lierne-jubel.

– Jeg gleder meg veldig. I løpet av de tre åra jeg var i Stod, ble jeg kjent med mange personer også utenfor Stod og Steinkjer. Jeg har møtt flere av dem i Grong og Lierne. De er glade for å treffe meg, og det er gjensidig, sier hun.

Etter en seier og en andreplass de to første rankingturneringene, kan Li-tausin fort klatre til topps på den totale rankingen, med seier i de kommende seriekampene. I så fall vil eliteserien rykke nærmere enn noen hadde drømt om.

– Jeg vet ikke hvor lenge jeg blir i Norge, men jeg håper det blir lenge. Jeg spiller gjerne Lierne opp i eliteserien. Det hadde vært stort, sier Arjola Prenga, som stadig lærer mer av det norske språket.

– Spansk, italiensk, portugisisk, engelsk har jeg lært meg sjøl. Men norsk er vanskeligere, synes jeg.