Luftige svev og blide fjes

Full fres blant både store og små i Bråten

Mens noen forbanner seg over snøen som laver ned, vet gjengen i Bråten ski og aktivitetspark å utnytte det til det fulle. Til stor glede for både store og små.

Full trøkk Allerede andre juledag var det fullt av folk i Bråten. Tredje juledag så ut til å følge i samme retning i forhold til besøkstall. Oliver Østvik (12) lot ikke muligheten gå ifra seg.Foto: Jonas Olsen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Julemiddagen hadde så vidt rukket å gjøre inntrykk før den frivillige gjengen i Bråten ski og aktivitetspark startet opp med forberedelsene til å åpne skianlegget i Namsos.

Mens de fleste tilbrakte første juledag med å se gjennom julegaver og kanskje tilbringe en time eller to rundt middagsbordet, var en gjeng ivrige sjeler i gang med å trekke heiskabel og tråkke bakken slik at de kunne åpne «lissheisen» for skientusiaster andre juledag.

Flott anlegg Arne Isak Aursand og dattera Ida Nordal Aursand koste seg i bakken.Foto: Jonas Olsen

 

Lavterskeltilbud

– I går var det rundt 85 som fant vegen opp hit, og det er jo helt fantastisk. Dette er og skal være et lavterskeltilbud, og vi ser at folk ønsker å ta det i bruk. Det er morsomt å se at folk setter pris på at det finnes et slikt tilbud, som jeg mener er helt unikt. Det ligger så nærme byen og er i tillegg gratis, sier heisvakt Hilde Skilhagen Bruun.

– 2. juledag var den minste helt ned i toårsalderen og vi har besteforeldre som også er her. Dette viser at folk liker å være her og vi kan fort ha opp mot 80 personer innom hver helg. Vi har opplevd at det har vært over 300 her på en finværsdag, fortsetter Skilhagen Bruun.

Fjoråret var av det snøfattige slaget, og anlegget var prisgitt minusgrader og produksjon av kunstsnø for å i det hele tatt kunne holde åpent noen få dager.


Ingen grunn til å sitte inne hele jula – her er noen aktivitetstips

– Skal jeg gi ett eneste råd for ei vellykket jul, så er det: Ta med barna ut og finn på noe skikkelig gøy sammen!

 

Årets sesong ser ut til å bli av det langt mer snørike slaget.

– Vi er veldig glade for at det har kommet såpass med snø at vi klarer å holde åpent i romjula. Akkurat nå tar vi det litt dag for dag når det kommer til åpning. Vi er avhengige av frivillige krefter for å kunne holde heisen åpent, sier Hege Duun Nilsen, som er en del av en hard kjerne på opp mot ti personer som sørger for heisen kan frakte skiglade unger opp bakken.

Høytsvevende Didrik Sandneseng Aarnes (10) tester ut hoppet han og kameratene laget.Foto: Jonas Olsen

 

Artig med hopp

Da NA tok turen opp i bakken begynte det å sige inn med skiglade unger. Full fart og luftige svev om hverandre og kun blide fjes å se.

Didrik Sandneseng (10) og Adrian Rødø (11) hadde funnet fram skiene sine og var i full gang med å bygge seg et hopp.

– Det er artig at vi har en slik bakke så nært. Vi er her ganske ofte og det artigste er egentlig å hoppe, forteller de.

Begge har kjørt ski i omtrent fire år, og storkoser seg i bakken, til tross for en noe sur vind og rundt fire minusgrader.

Oliver Østvik (12) benytter også sjansen til å ta seg en tur i Bråten hver gang den er åpen.

– Det er bra med et slikt anlegg, og jeg liker meg veldig godt her, sier han før han haster seg videre.

Arne Isak Aursand hadde tatt med seg sønnen Isak Nordal Aursand og dattera Ida Nordal Aursand for å røre seg litt i romjula.

– Vi så på Facebook at de hadde åpnet, og da tenkte vi at guttungen skulle få prøve nyskiene sine litt. Siden været var så fint fikk dattera også være med en tur. Det er herlig at vi har et slikt anlegg i nærmiljøet, og all honnør til de frivillige som får hjulene til å gå rundt. Det er kjempeflott. Jeg håper bare kommunen ser verdien i dette, sier Aursand.

Mens ungene holdt på i bakken drev dugnadsgjengen å gjorde klar snøkanonene.

– Vi skal i sette i gang snøproduksjonen nå. Heldigvis er vår herre flinkere til å lage snø enn oss, så vi har fått mye bra snø til nå, sier Arnt Sitter.

I høst fikk dugnadsgjengen i Bråten det nyeste påbygget til den gamle brannstasjonen i Namsos da den skulle rives. Der er det også full aktivitet for å gjøre det klart slik at besøkende skal ha et sted å varme seg.

– Det blir fort fullt i den lille bua til «lissheisen», så vi håper og tror at dette blir bra. Det skal i tillegg bli godt med toalett her, sier Duun Nilsen.

Fint vær Stadig flere kom til Bråten i løpet av tida NA var på besøk.Foto: Jonas Olsen