Deler ut sekk til førsteklassingene

Sør-Trøndelag fylkeskommune har hatt en lang tradisjon på å gi skolesekker til alle førsteklassingene. I 2018 utvides ordningen til hele Trøndelag.

Sekk med refleks Tomas Iver Hallem, fylkesvaraordfører i Trøndelag fylkeskommune, viser fram sekken som skal deles ut til alle førsteklassingene i Trøndelag. Foto: Johan Arnt Nesgård (T-A)

NAMDALSAVISA

STEINKJER: – Vi markerer det første året med Trøndelag fylkeskommune ved å gi en sekk til alle førsteklassingene i Trøndelag, en førsteklasses trøndersekk, sier varaordfører Tomas Iver Hallem (Sp) i Trøndelag fylkeskommune.

Totalt har fylkeskommunen gått til anskaffelse av 6.100 skolesekker. Cirka 1.800 av dem skal gis ut i Nord-Trøndelag. Det skjer når førsteklassingene starter på skolen til høsten.

Sør-Trøndelag fylkeskommune har i regi av Trafikksikkerhetsutvalget hatt lang tradisjon for å gi skolesekker til førsteklassingene. Årets prosjekt som dekker hele Trøndelag koster nærmere 700.000 kroner.

Sekken har refleks, og er designet for å være godt synlig.

– Det er viktig å snakke med elevene om trafikksikkerhet, og det er viktig at ferdselen til skolene våre gjøres på en trygg og god måte, avslutter Hallem.