Blir arrangementssjef for festival i Steinkjer

Håndplukket til Hilmarfestivalen

– Det er jo stas at steinkjerbyggen må hente en namsosing til sjefsstillinga!

SKAL KOMMERSIALISERES – Festivalen har litt å gå på kommersielt, og det blir viktig arbeidsoppgave for meg framover, sier Terje Tranaas etter at han ble headhuntet til å bli sjef for Hilmarfestivalen.Foto: Jonas Olsen

Nå har jeg en del ideer for å utvikle festivalen videre.

Terje Tranaas
Hilmarfestivalen
  • Hilmarfestivalen er en av Norges største folkemusikkfestivaler
  • Hilmarfestivalen har fokus på folkemusikk, men åpner også dørene for musikk som lever på grensa av dette eller vipper over mot helt andre sjangertyper.
  • Hilmarfestivalen arrangeres i uke 45 hvert år.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: Terje Tranaas har blitt ansatt som arrangementssjef for Hilmarfestivalen i Steinkjer. En jobb han ble headhuntet til.

Nå skal musikeren bruke erfaringene fra D. D. E og Åge og Sambandet til å løfte festivalen kommersielt.

En av Norges største

– Jeg blir sjef for selve festivalen, og skal være med å både utvikle og gjennomføre den. Det å lage konserter og gjennomføre dem så proft som mulig er noe jeg synes er veldig artig, sier Tranaas.

Hilmarfestivalen er en av Norges største folkemusikkfestivaler – den største nord for Dovre. Hvert år blir over 150 artister presentert gjennom rundt 70 ulike festivalarrangement til 9 000 besøkende.

– Jeg satt i styret for festivalen for underkant av ti år siden, så dette er ikke en ukjent arena for meg. Jeg ble forespurt stillinga – og det er jo stas at steinkjerbyggen må hente en fra Namsos til sjefsstillinga, sier Tranaas og smiler.

– Hvordan får du tid til dette?

– Det skal gå bra. Det er ei 60 prosent stilling, så jeg kommer til å klare å håndtere alle jobbene, sier Tranaas som driver eget firma i tillegg til å være en del av Åge og Sambandet.

Økt støtte fra kulturrådet

– Nå har jeg en del ideer for å utvikle festivalen videre. At de har fått økt støtte fra kulturrådet er et godt tegn. Festivalen har litt å gå på kommersielt, og det blir viktig arbeidsoppgave for meg framover, sier Tranaas.