Træn har økt med flere medlemmer i januar 2018 enn januar 2017

Nå gjør treningssentrene et kraftig byks

– Siste runde nå! Kom igjen!

MEDLEMSTALLENE TIL VÆRS Marte Østring Ledang leder et tjuetall spreke namdalinger i det som er årets viktigste måned for treningssentrene i Norge.Foto: Pål Morten Blom Skaret

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Mens musikken dundrer ut i salen, motiverer instruktør Marte Østring Ledang mosjonistene til å presse ut de siste kreftene på gruppetimen Bodyattack på Træn i Namsos.

– Dette er helt klart måneden hvor vi får flest nye medlemmer, sier Ledang mens hun tørker svetten fra panna etter den intensive treningsøkta.

Utafor er parkeringsplassen stappfull. Overfylte skohyller i inngangspartiet på senteret vitner om hvilken måned det er.

Allerede få dager ut i årets første måned fylles treningssentrene nok en gang opp av håpefulle namdalinger som denne gang – virkelig skal gjennomføre nyttårsforsettene de har lovet seg selv og andre.

Flere holder det gående

Og disse løftene tjener treningssentrene godt på.

– Det vi ser nå er at flere og flere faktisk klarer å fortsette utover våren, sommeren og høsten. Flere og flere blir helårsmosjonister, sier Helene Fjær i Træn.

Likevel legger hun ikke skjul på at januar er måneden i året hvor de får flest nye medlemmer. Og årets første måned ser allerede bedre ut enn tilsvarende medlemsøkning i 2017.

– Vi ser ei bra økning nå, det gjør vi. Vi har egentlig ikke gjort noen store stunt for å lokke til oss nye medlemmer heller. Vi er heller fokusert på å jobbe jevnt og trutt hele året – noe som også er et godt råd for mosjonister, sier Fjær og smiler.

GODE TIDER Helene Fjær hos Træn merker at trykket har økt etter nyttår.Foto: Pål Morten Blom Skaret

 

Bare et steinkast unna treningssenteret ligger en av konkurrentene til Træn. På Care Namsos forteller daglig leder Einar Marius Nysæter om stadig økende medlemsmasse – og en travel januar.

Årets viktigste måned

– Vi har nå passert godt over 600 medlemmer. Det er mange nye fjes som har kommet i januar. Det er atskilllig større innmeldingsprosent nå enn i de andre månedene i året. Januar er en kjempeviktig måned for oss, og mange som ikke har vært her tidligere, har tatt steget og ser at det er hyggelig, sosialt – og ikke minst en stor helsegevinst å hente i et medlemskap, sier Nysæter.

– Mange blir støttemedlemmer utover våren; hvordan skal man holde seg aktiv?

– Ikke overdriv. Ikke kjør deg så hardt at du går lei. Finn en gyllen middelveg – og bruk fornuft, da får du mer ut av medlemskapet ditt, sier Nysæter.

FULLT Klarer du å telle hvor mange som trente samtidig på Træn mandag kveld...?Foto: Pål Morten Blom Skaret