Sondre Meier klar for rekruttlandslaget i judo

Namsos-utøver på judolandslag

Hege Aar mener det har stor betydning for Namsos Judo Club som helhet at de igjen får en representant på landslagsnivå.

Landslagsklar God innsats på matta gjør at Sondre Meier (i hvitt) er funnet en plass verdig på rekruttlandslaget i judo. Her med klubbkamerat Adrian Aar Andersen på trening. Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Først og fremst må jeg få si at jeg er utrolig stolt over det Sondre har oppnådd. Han har utviklet seg enormt det siste året og gjort store framskritt både teknisk og fysisk, samt utviklet judoforståelsen, sier trener i Namsos Judo Club, Hege Aar om sin elev, som nå er klar for rekruttlandslaget.

Imponerte på samling

Meier, som konkurrerer i 66-kilosklassen – ble før jul invitert til en lukket samling med landslaget i Bærum. Der ble utøverne testet både fysisk og teknisk.

En totalvurdering basert på deltakelsen her, dannet grunnlaget for hvilke utøvere som tilknyttes rekruttlandslaget i 2018.

Blant disse er altså 16-årige Sondre Meier funnet en plass verdig. Det er namsosingen vel unt, mener trener Hege Aar.

– Han er veldig treningsvillig og klager aldri. Sondre konkurrerte i fjor i den klassen med flest utøvere og høyest nivå, likevel har han levert gode resultater, fastslår hun.

Til inspirasjon

Aar påpeker også at Meier er en viktig bidragsyter innad i klubben. Hun tror hans kobling til rekruttlandslaget vil være til stor inspirasjon for andre Namsos-utøvere.

– Sondre er viktig som trener for de yngste i gruppa og for klubben betyr det mye å få med en utøver på landslag. Det vil være en motivasjonsfaktor med utgangspunkt i at han viser at det er mulig å få det til.

– Et annet aspekt er at landslagsledelsen i judo vil bli mer oppmerksom på oss som klubb framover. At vi har en utøver inne på rekruttlandslaget viser jo at vi har gjort noe riktig på treningsfronten den senere tida, påpeker Hege Aar (bildet).