– Skjønner ikke hvordan det er mulig

Thomas Hjalmar Westgaard og Sindre Finne ga alt i prologen, men måtte likevel se at Johannes H. Klæbo gikk halvminuttet raskere på fire minutters skigåing.

IKKE RASKE NOK Thomas Hjalmar Westgaard og Sindre Finne var lettere oppgitt på egne vegne over avstanden fram til seirende Johannes H. Klæbo.

LEKELAND Johannes H. Klæbo hadde sitt eget lille lekeland på NM-arenaen torsdag.

NAMDALSAVISA

GÅSBU: Kanskje ikke så rart at de ristet litt på hodet da de så resultatene.

– Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å gå så fort. Det er jo så man kan miste selvtilliten av dette, sier Westgaard og smiler lettere oppgitt.

– Men nå er det heldigvis verdens raskeste skiløper vi snakker om. Det er jo i alle fall en trøst, legger han til.

Nå skal det raskt legges til at ingen av de to namdalske gutta på startstreken på første NM-dag hadde noen grunn til å henge for mye med hodet. For Westgaard (61. plass) har aldri hatt sprint som sin sterke side, mens Finne i sin NM-debut ble nummer 70.

– Det er jo uansett en realitetssjekk å stille på startstreken med de beste. Da får man i alle fall beviset på hvor man er. Det er ikke mulig å lure seg unna, sier lekværingen.

– Hvorfor blir det så stor avstand?

– Jeg kan jo bare svare for meg selv, og jeg er nok ikke flink nok på å utføre hurtighetstreninga. Vi vet vi skal legge inn rykk på alle øktene, men det blir ikke gjort. Så jeg kan jo takke meg selv for at avstanden blir så stor som den er, sier han.

Heller ikke Sindre Finne fant noen grunn til å «ta av», selv om plasseringa slett ikke var dårlig til en førsteårssenior å være.

– Jeg hadde aldri følelsen av å gå virkelig fort, oppsummerer Kolvereid-løperen.

Nevnte Klæbo lekte med konkurrentene fra start til mål. Prologen vant han med over fem sekunder, og da det skulle gås finale hadde han et hav av ledelse før han roet ned mot mål. Eirik Brandsdal og Fredrik Riseth tok de neste plassene.

Even Northug og Pål Trøan Aune var eneste fra «gamle Nord-Trøndelag» som gikk videre fra prologen. Northug ble nummer 10 og Pål Trøan Aune fra Steinkjer tok 12.-plassen.