Den endelige obduksjonsrapporten etter dødsfallet i Overhalla er klar

Jente (3) døde som følge av vold

Mistanken mot både moren og stefaren er vesentlig styrket, sier politiet.

Plombert dør Ytterdøra i det kommunale bolighuset i Overhalla hvor familien bodde, ble plombert av politiet.Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

OVERHALLA: Den endelige obduksjonsrapporten og rapporten fra de rettsoppnevnte sakkyndige i saken viser at jenta (3) døde som følge av vold mot hodet. Det bekrefter politiadvokat Amund Sand.

– Obduksjonsrapporten konkluderer at jenta døde som følge av vold mot hodet, sier Sand.

Det var natt til mandag 26. juni at den tre år gamle jenta ble brakt til legevakta med store hodeskader. Der ble det slått alarm etter mistanke om at det var voldsutøvelse. Jenta døde to dager etter hendelsen.

Politiet ønsker ikke å kommentere om jenta har blitt utsatt for gjentakende vold.

Styrket mistanke

Denne uka var det nye fengslingsmøter i saken, hvorpå både moren og stefaren til jenta ble varetektsfengslet i fire nye uker. Mistanken mot både moren og stefaren er styrket etter at politiet fikk rapportene.

– Tidlig i november 2017 ble moren løslatt, men etter vitneavhør ble hun fengslet på nytt 15. november. Dette var fordi vi fikk nye opplysninger som framkom under vitneavhør.

Vitneforklaringa som styrket mistanken, skal ha gitt detaljer om et hendelsesforløp. Sand ønsker ikke å komme med detaljer. I vitneavhøret ble mistanken mot de to vesentlig styrket, sier politiadvokaten.

– Dette underbygges også av rapportene vi nå har mottatt.

Skjedde i Norge

Moren og stefaren har hele tida benektet at de har straffskyld i saken. De har hevdet at skadene kom fra et fall fra sengen, og at hun også hadde gamle skader som følge av et fall fra en veranda i heimlandet sitt ei tid før hun døde. Dette stemmer ikke, ifølge obduksjonsrapporten.

– Den viser at skadene har skjedd i siktelsesperioden, altså i Norge, sier Sand.

Moren og stefaren har også hevdet at de fikk beskjed fra ambulansearbeiderne om å riste barnet da jenta var bevisstløs. Begge nekter fortsatt for å ha utøvd vold mot henne.

– Begge har nektet straffskyld siden de ble siktet, og det er ingen endringer i dette nå.

Siktelsen for både moren og stefaren er fortsatt grov kroppsskade med dødsfølge. Denne siktelsen kan endres fram mot at en eventuell tiltale.

– Det får vi se på når vi setter oss ned og har fått gjennomgått og samlet alle opplysningene i saken, sier politiadvokaten.